Now Reading:
Dječji dan u Loboru: Veseli mališani, smijeh i dječja igra preuzeli Zazidje, ovogodišnji novitet oduševio najmlađe
Full Article 3 minutes read

Dječji dan u Loboru: Veseli mališani, smijeh i dječja igra preuzeli Zazidje, ovogodišnji novitet oduševio najmlađe

U sklopu manifestacije Ljeto u Loboru i janinskog tjedna već četvrtu godinu zaredom u četvrtak je u Zazidju, na veselje brojnih mališana, održan Dječji dan. Riječ je o već tradicionalnom događaju kojeg u sklopu Ljeta u Loboru i loborskih dana organiziraju Općina i Udruga sveta Ana.

S obzirom da je Dječji dan već tradicionalno privukao velik broj najmlađih stanovnika Lobora čija je vesela igra preuzela Zazidje, zadovoljstvo ovim događajem izrazila je i načelnica Ljubica Jembrih koja je najavila kako se edukativne i zabavne radionice nastavljaju tijekom cijelog ljeta.

-Za djecu smo pripremili razne igre, a Dječji dan otvorio je KUD Lobor s prekrasnom predstavom za djecu. Tu je i zipline kojeg nam je pripremio HPD Lobor zajedno s našim DVD-om te vlakić koji vozi u razgledavanje Lobora za što su zaslužni dečki iz Off Roada Lobor – pojasnila je načelnica Jembrih naglasivši kako su izuzetno sretni što su s ovakvim dječjim programima upotpunili proslavu Dana Općine.

Činjenica da se ova inicijativa pokazala odličnom Općini Lobor bila je vjetar u leđa da svaki vikend tijekom cijelog ljeta u suradnji s udrugama sa svog područja organizira razne edukativne i zabavne radionice.

-Cilj nam je potaknuti obitelji s djecom da svoje slobodno vrijeme provedu u prirodi pod stručnim vodstvom. Zadnja radionica Pozdrav ljetu bit će 3. rujna u suradnji s Udrugom Loborfest gdje ćemo se uz vatromet oprostiti od ljeta i poželjeti djeci sretan početak nove školske godine – rekla je načelnica.

Dječji dan otvoren je predstavom „Moderna crvenkapica” KUD-a Lobor, a potom je uslijedio nastup malih loborskih mažoretkinja koje su okupljanima pokazale svoja plesna umijeća. U Lovačkom domu održane su kreativne radionice pod stručnim vodstvom učitelja iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor i djelatnika Udruge sveta Ana, a novost i iznenađenje ovogodišnjeg Dječjeg dana bio je disko koji je oduševio mališane.

Udruga sveta Ana tradicionalno se uključuje u organizaciju Dječjeg dana, a ove godine pripomogli su i DVD Lobor, KUD Lobor, HPD Lobor, Lovačko društvo Lobor te Off Road Klub Lobor.

-Ono što je svake godine u programu najatraktivnije i najposjećenije svakako je zipline koji izaziva oduševljenje, kako kod onih najmlađih, tako i kod osnovnoškolaca, ali i roditelja – rekla je predsjednica Udruge sveta Ana Mateja Posarić.

Osim u ziplineu, disku, predstavi i raznim igrama i radionicama, mališani su se mogli upoznati i s vatrogascima koji su im prezentirali svoja vozila te prikazali zanimljive aktivnosti na vodi.

-Dječji je dan svake godine izrazito dobro posjećen, što nas jako veseli i daje nam motivaciju za svaku sljedeću godinu – zaključila je Posarić.

www.sjever.hr
22.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.