Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA “Kuhamo” se i danas – temperature još više, u dijelu zemlje velika opasnost od toplinskog vala!
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA “Kuhamo” se i danas – temperature još više, u dijelu zemlje velika opasnost od toplinskog vala!

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme u četvrtak bit će pretežno sunčano i vruće, a temperature će, u odnosu na dan prije, porasti za još jedan stupanj.

Vjetar će na kopnu biti većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro burin, od sredine dana slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 18, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 32 do 37 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u većem dijelu zemlje. U zapadnim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije postoji velika opasnost od toplinskog vala, a u ostalim krajevima zemlje umjerena. Meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak koncentracije i razdražljivost.

Savjetujemo prozračiti i rashladiti prostor u kojem se boravi, po mogućnosti na prirodne načine. Izbjegavati izlaganje Sunčevom zračenju između 10 i 17 sati, uzimati dovoljno tekućine kako bi se nadoknadili elektroliti izgubljeni znojenjem. U slučaju rada na otvorenom, treba provoditi preporuke o zaštiti na radu zbog izlaganja visokim temperaturama.

www.sjever.hr / DHMZ
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.