Now Reading:
Očekuje li nas uskoro „smrt” obične televizije? Netflix iznio svoje prognoze
Full Article 2 minutes read

Očekuje li nas uskoro „smrt” obične televizije? Netflix iznio svoje prognoze

internet

Direktor Netflixa, jedne od najpopularnijih svjetskih usluga za streaming Reed Hastings nedavno je najavio kako će obična televizija nastaviti odumirati, a svi gledatelji jednog dana na kraju gledati samo streaming, prenosi tportal.

Nakon naglog pada broja korisnika i strepnje oko nastavka trenda, Netflix je uveo nekoliko mjera kojima će usmjeriti više pretplatničkog novca u svoj džep, no čini se da im to nije dosta. Kako je najavio Hastings, Neflix je izvrsno mjesto za gledanje sadržaja jer će ono što gledamo na javnim kanalima i preko pretplata koje potpisujemo s teleoperaterima umrijeti za pet do deset godina.

Razlog ove objave, prenosi tportal, je financijske prirode. Naime, jedan od najvećih konkurenata uslugama za streaming u SAD-u je besplatna televizija, a Netflix je u posljednja tri mjeseca u SAD-u i Kanadi izgubio 1,3 milijuna pretplatnika.

S obzirom da se nalazi pred zidom traži nove načine na koje privući još novca, što reklamama, što dodatnom naplatom dijeljenja lozinki.

Uz trenutan broj pretplatnika i sve usporeniji rast kojem doprinose linearni TV, YouTube, TikTok i na koncu – neposjedovanje TV-a, jedan od načina na koje će Netflix gledati više ljudi je odumiranje konkurencije, piše tportal.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / tportal
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.