Now Reading:
„Ljeto u Loboru” nastavljeno uz humanitarnu večer za Udrugu Sveta Ana – Načelnica Jembrih: Njihov rad zaslužuje samo pohvale, a drago mi je da su sada i naši mještani dobili priliku pomoći njima
Full Article 3 minutes read

„Ljeto u Loboru” nastavljeno uz humanitarnu večer za Udrugu Sveta Ana – Načelnica Jembrih: Njihov rad zaslužuje samo pohvale, a drago mi je da su sada i naši mještani dobili priliku pomoći njima

Loborska Udruga Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije odavno je poznata po svojim hvalevrijednim aktivnostima, projektima i akcijama, a pomoć koju svakodnevno nesebično pružaju potrebitima ponekad je potrebna i djelatnicima Udruge.

Upravo stoga, Udruga i loborski glazbenici u srijedu su u Društvenom domu u Loboru organizirali humanitarnu večer, održanu u sklopu ovogodišnjeg „Ljeta u Loboru”, a na koncertu za pamćenje nastupili su Katarina Baotić Labaš, Filip Šeremet, Valentin Šeremet, Dario Šeremet, Ivana Erjavac Šeremet, Karlo Vlahek, Nikola Šrajbek, Leon Ivančić i Lucija Ivančić.

Osim glazbenika, svoj je doprinos humanitarnoj večeri dala i fotografkinja Natalija Levak, ustupivši Udruzi svoje fotografije od kojih su donatori mogli odabrati onu koja im se najviše sviđa.

-Željeli smo pomoći da glas onih kojima smo potrebni dođe do što više ljudi. Sinoć smo govorili glazbom. Okupili smo se s jednim ciljem, a to je da pomognemo ljudima u udruzi da i dalje budu kotač koji pokreće lavinu dobra – kazala je Katarina Baotić Labaš u ime glazbenika, poručivši posjetiteljima da su svojom donacijom osigurali plaće vrijednih ljudi zaposlenih u Udruzi.

-Roditeljima djece s invaliditetom treba pružiti ruku, pokazati im da nisu sami, a jednako je važno i djecu s invaliditetom uključiti u zajednicu i pokazati im da postoje i druga djeca i drugi roditelji s istim ili sličnim problemima – rekla je predsjednica Udruge Sveta Ana, Mateja Posarić

-Usprkos poteškoćama i ograničenjima, može se ostvariti ispunjen i dostojanstven život. Mogućnost razgovora, povjeravanja nekome tko proživljava slične situacije umnogome olakšava teret na leđima roditelja jer briga i skrb za dijete s invaliditetom nikad, ali baš nikad ne prestaje. Okrenimo se, pogledajmo oko sebe, uočimo ih, prihvatimo i učinimo ravnopravnima i pokažimo da nam je stalo. Mi to činimo svakodnevno – kazala je Posarić zahvalivši svima koji su se odazvali i došli na koncert. Posebnu je zahvalu uputila općinskoj načelnici Ljubici Jembrih te istaknula da Općina Lobor svesrdno i redovito pomaže rad Udruge.

Načelnica Jembrih nije krila zadovoljstvo što je humanitarna večer uspjela te je zahvalila svim loborskim glazbenicima na profesionalno odrađenom koncertu, a posebno na prepoznavanju potrebe pomoći Udruzi Sveta Ana i njihovim korisnicima.

-Udruga Sveta Ana zauzima posebno mjesto u Loboru, ali i u našim srcima. Zahvalni smo njezinim djelatnicima na svemu onome što čine kako bi pomogli najpotrebitijima i njihov rad zaslužuje samo pohvale, a drago mi je da su sada i naši mještani dobili priliku pomoći Udruzi. I mi u Općini smo tu da im pružimo ruku uvijek kad je to potrebno, kako bi im i na taj način zahvalili na humanom, predanom i neumornom radu te njihovom uključivanju u sve općinske manifestacije – naglasila je načelnica Jembrih.

Čestitke glazbenicima i Udruzi uz puno je toplih i ohrabrujućih riječi uputio i i župnik Tomica Božiček.

www.sjever.hr
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.