Now Reading:
Filipović najavio: Vlada će predstaviti smjernice kako smanjiti potrošnju energije…
Full Article 2 minutes read

Filipović najavio: Vlada će predstaviti smjernice kako smanjiti potrošnju energije…

vlada

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u četvrtak je najavio da će Vlada idući tjedan predstaviti smjernice i preporuke građanima o tome kako smanjiti potrošnju energije, piše Hina, a prenosi Poslovni.hr.

Prema njegovim riječima, dio mjera koje sugerira Europska komisija već ugrađen u hrvatske planove, kao na primjer popunjavanje podzemnog skladišta plina koje je na 45 posto zapunjenosti.

Vlada će sljedeći tjedan izaći s preporukama štednje koje, kaže Filipović, neće biti revolucionarne jer „naši ljudi znaju što raditi kada treba uštedjeti energiju”. One će biti usmjerene i prema javnom sektoru te popraćene medijskom kampanjom.

Na pitanje što bi se prvo moglo reducirati u slučaju da dođe do velike nestašice električne energije, Filipović je naglasio je da u mjerama Vlade postoji plan koji se odnosi na zaštitu sigurnosti opskrbe, koji predviđa što činiti u bilo kojem trenutku, ali i da je eventualna redukcija najcrnji i krajnji scenarij.

Dodao je da Vlada intenzivno radi na projektu putem kojeg bi se krenulo u udvostručenje kapaciteta LNG terminala na Krku te da rade na sveobuhvatnom paketu mjera koji bi trebao pomoći građanima i gospodarstvu.

www.sjever.hr / poslovni.hr / hina
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.