Now Reading:
CURE NOVI DETALJI AFERE PROČISTAČ Bunić ljubomornoj partnerici govorio zašto ne može doći na čaj: „Nalazimo se svake subote radi tog uređaja”
Full Article 2 minutes read

CURE NOVI DETALJI AFERE PROČISTAČ Bunić ljubomornoj partnerici govorio zašto ne može doći na čaj: „Nalazimo se svake subote radi tog uređaja”

Telegram je doznao nove detalje tajno snimljenih razgovora nedavno uhićenih Varaždinaca u aferi pročistač. Podsjetimo, Europsko tužiteljstvo bivšeg šefa Varkoma Željka Bunića, bivšeg HDZ-ovog gradskog vijećnika i direktora GK Grupe Roberta Gotića te Stjepana Ptičeka, projektanta i vlasnika tvrtke Ecoenergy tereti za korupciju tijekom radova na varaždinskom pročistaču koji su prema ugovoru iz travnja ove godine bili vrijedni nešto više od 262 milijuna kuna.

Sumnja se da je Bunić, u zamjenu za obećano mito, uz Ptičekovu pomoć namjestio ovaj unosan posao Gotićevoj firmi.

Bunić, Gotić i Ptiček često su se sastajali u varaždinskim lokalima, a istražitelji su susrete tajno snimali. Telegram je sada došao do snimka telefonskih razgovora Bunića s nevjenčanom suprugom. Ona mu je zamjerala što se tako često nalazi s njima, a zašto ne može doći do nje na čaj Bunić je opravdao riječima: “Nalazimo se tako svake subote u isto vrijeme zato kaj imamo taj posao. Svaki put se dogovaramo radi tog uređaja. Gotić je nositelj svega i njemu najviše odgovara to vrijeme”.

Između njih je u jednom trenutku izbila svađa, a nevjenčana supruga prigovorila mu je da ju zanemaruje na što joj je on uzvratio da će prestati raditi, te da će onda i nju prestati financirati. Bunić joj je objašnjavao kako se s Gotićem sastaje radi posla: „To je dio posla koji moram odrediti nemoj me j….. Ja s tim ljudima radim projekt… vjerojatno ću imat nekakvu financijsku korist od toga…”, prenosi Telegram.

Partnerica mu je na to odgovorila: „Pa valjda buš se sjetil i mene za te procente”.

Riječ je o razgovoru snimljenom u ožujku ove godine, a u svibnju je snimljen razgovor u kojem Bunića partnerica pita hoće li se ponovno sastati s „ovim svojim drugarima”, te ih u nastavku razgovora naziva „trius fantastikus” na što joj je bivši šef Varkoma odgovorio: “Radim za procente”.

www.sjever.hr / telegram.hr
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.