Now Reading:
Varaždinski HDZ uputio apel Bosilju: Djeca u prigradskim naseljima ne smiju biti „zadnja rupa na svirali“
Full Article 2 minutes read

Varaždinski HDZ uputio apel Bosilju: Djeca u prigradskim naseljima ne smiju biti „zadnja rupa na svirali“

Temeljni ogranak HDZ-a Črnec Biškupečki na čelu s predsjednicom Gordanom Conar upućuje inicijativu gradonačelniku Grada Varaždina Nevenu Bosilju za izgradnjom dječjeg igrališta u prigradskom naselju Črnec Biškupečki. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Črnec Biškupečki je naselje s mnogo mladih obitelji i velikim brojem male djece koja nemaju gdje provoditi slobodno vrijeme u zajedničkoj igri osim u svojim dvorištima. Naime, 2014. godine postavljeni su tobogan, ljuljačka i klackalica što nikako ne zadovoljava potrebe cijelog jednog naselja u slučaju okupljanja većeg broja djece.

Igrališta u gradskim naseljima i u centru grada redovito se obnavljaju i nadopunjuju s novim igralima, dok su djeca u prigradskim naseljima „zadnja rupa na svirali“. Jedan od prioriteta gradske vlasti mora biti zadovoljavanje potreba djece i mladih. Prostor uređen za igru za najmlađe stanovnike, bez obzira na to o kojem se dijelu grada radi, jer sva su naselja jednako vrijedna zadovoljavanje je onih najosnovnijih potreba stanovnika naselja.

Stoga, na primjeru Črnca Biškupečkog, bespredmetno je govoriti o nekom nadstandardu za djecu i mlade s kojim se redovito hvale sve dosadašnje vlasti u Gradu Varaždinu. Danas, dok su dostupni brojni izvori financiranja kroz različite EU fondove, projekte, više nema izgovora da naša djeca nemaju odgovarajući prostor za igru.

Pozivamo gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika da posjete naše naselje i uvjere se sami koliko je nužno našoj djeci osigurati primjereno, uređeno igralište na kojem će rado boraviti sa svojim roditeljima, bakama i djedovima.”

www.sjever.hr
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.