Now Reading:
Prijeti li Zagorju nestašica i redukcija vode?
Full Article 1 minutes read

Prijeti li Zagorju nestašica i redukcija vode?

Iako su iza nas kišna razdoblja koja su popraćena tučom uzrokovala brojne štete na području Krapinsko – zagorske županije, pogotovo na poljoprivrednim površinama, sada bi prema svemu sudeći, zagorski poljoprivrednici mogli brojati štete izazvane sušom.

Potvrdila je to i pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Sanja Mihovilić koja je rekla kako su u kontaktu s poljoprivrednicima te da se i oni boje da će im suša prouzročiti nove probleme.

No, kakva je doista situacija s pitkom vodom na području Krapinsko – zagorske županije i trebamo li se bojati uvođenja restrikcija glede korištenja pitke vode, rekla je da na području KZŽ djeluje četvero distributera, a koji zasad nisu iskazali neku bojazan.

Problem su lokalni vodovodi, gdje se već osjećala nestašica vode, a kao što znamo i proteklih godina su na određenim područjima bili problemi. Oni koji su pripojeni imaju mogućnost kroz distributere koji su na tom području i koji će se uključivati. To je poziv svima njima da moraju ući u taj sustav koji je zakonski propisan – poručila je pročelnica Mihovilić.

www.sjever.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.