Now Reading:
Počinje obnova jednog od najljepših dvoraca sjeverne Hrvatske – Međimurska županija pokrenula izradu projektne dokumentacije
Full Article 2 minutes read

Počinje obnova jednog od najljepših dvoraca sjeverne Hrvatske – Međimurska županija pokrenula izradu projektne dokumentacije

Nakon što je vlasništvo nad Dvorcem Feštetić u Pribislavcu preneseno s Općine na Međimursku županiju s ciljem njegove revitalizacije, Županija je krenula u izradu projektne dokumentacije kako bi se što prije započelo s radovima.

Ugovor o izradi projektne dokumentacije za obnovu i rekonstrukciju Dvorca Feštetić potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i direktorica tvrtke Riteh projekt d.o.o. Monika Lesar.

Dvorac Feštetić u Pribislavcu jedan je od najljepših dvoraca sjeverne Hrvatske te je zaštićen kao nepokretno pojedinačno kulturno dobro Republike Hrvatske, a njegova obnova jedan je od 12 strateških projekata određenih Planom razvoja Međimurske županije do 2027. godine. Niz godina u njemu je bila smještena Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec, no nakon izgradnje nove i moderne školske zgrade, dvorac je ostao prazan.

Značaj obnove dvoraca i očuvanje materijalne kulturne baštine najbolje je vidljiv obnovom fortifikacije Starog grada Zrinskih zahvaljujući kojoj je čakovečkom dvorcu vraćen stari sjaj. Nakon revitalizacije fortifikacije, u planu je obnova Palače Zrinski u Čakovcu i Dvorca Feštetić u Pribislavcu.

Projektna dokumentacija vrijedna 243.750,00 kuna obuhvatit će izradu glavnog projekta obnove i rekonstrukcije Dvorca Feštetić, vanjskog uređenja građevine dvorca i dokumentaciju za provedbu javnog nadmetanja.

Dvorac Feštetić je jedan od najočuvanijih dvoraca u ovom dijelu Hrvatske i kao takav pruža izuzetno veliki turistički potencijal. U derutnom je stanju pa je potrebna kompletna obnova koja će uključivati integrirani projekt: povijesnu cjelina s postavom, kulinarsku akademiju, vidikovac, heritage hotel, manje kongresne dvorane i engleski vrt te će se opremiti multimedijalnim i interaktivnim sadržajem.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.