Now Reading:
Manijak iz Zagorja ucjenjivao 23 djevojke – Izrađivao je njihove lažne profile pa ih tražio intimne slike u zamjenu za brisanje
Full Article 2 minutes read

Manijak iz Zagorja ucjenjivao 23 djevojke – Izrađivao je njihove lažne profile pa ih tražio intimne slike u zamjenu za brisanje

Manijak iz okolice Zaboka (24) ucjenjivao je 23 djevojke putem lažnih Instagram profila na kojima je objavljivao njihove fotografije uz navode da pružaju seksualne usluge, piše Danica.hr.

Činio je to od studenoga do ožujka, sve dok mu policija nije ušla u trag i uhitila ga. Oštećene djevojke iz Zagorja, Zagreba i Podravine prijavile su sve policiji nakon što su bile izložene neviđenim torturama i ucjenama, a tri od njih su mu u međuvremenu pristale poslati svoje fotografije.

Prema optužnici, 24-godišnjici je “pribavljao screenshot početnih strana Instangram profila više ženskih osoba s njihovim slikama i imenima, nakon čega ih je stavljao na svoje Instagram profile različitih naziva uz komentare sa seksualnim konotacijama”.

– Nakon toga je s djevojkama putem Instagram platforme započinjao komunikaciju šaljući im tako lažno izrađene profile, a s ciljem dobivanja fotografija s njihovim intimnim dijelovima tijela u zamjenu za daljnje neobjavljivanje i brisanje lažno izrađenih profila – navode tužitelji.

– Dama traži seksualne usluge, usamljena je, javite joj se, moli na koljenima da ju netko poš… i razvali vag…, javite joj se iz okolice – napisao se je uz ukradenu fotografiju jedne djevojke.

Žrtve je ucjenjivao daljnjim objavama fotografija i oglasa za seks na porno stranicama. Prijetio je da će ih prijaviti Centru za socijalnu skrb i slati rodbini lažne oglase koje je izradio s njihovim identitetom. Tri djevojke poslale su mu svoje nage fotografije nadajući se da će ucjene prestati. Ali, nisu.

Tužitelji za Instagram manijaka traže 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora i dugotrajnu zabranu pristupa Internetu s obzirom da mu to nije prvo takvo nedjelo. Optuženi se tijekom istrage branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja tužitelja, piše Danica.hr.

www.sjever.hr / www.danica.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.