Now Reading:
Biser kontinentalnog turizma Trakošćan uskoro dobiva i svoj Turističko-informativni centar
Full Article 2 minutes read

Biser kontinentalnog turizma Trakošćan uskoro dobiva i svoj Turističko-informativni centar

Odlične vijesti za Općinu Bednja i daljnji razvoj turizma te bolju promociju čitavog kraja stigle su ovih dana iz Hrvatske turističke zajednice. Naime, u sklopu ovogodišnjeg natječaja za dodjelu bespovratnih sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, Turističkoj zajednici Trakošćan – Općina Bednja za projekt izgradnje Turističko-informativnog centra u Trakošćanu dodijeljen je iznos od 77.580 kuna.

Turističko-informativni centar koji će se nalaziti u prostorijama bivšeg mjesnog ureda u Trakošćanu bit će dodatan vjetar u leđa promociji i razvoju turizma u čitavom bednjanskom kraju. S obzirom da Trakošćan iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja njegova izgradnja itekako je važna.

-Osim o biseru kontinentalnog turizma, Trakošćanu posjetitelji će u sklopu centra moći dobiti sve informacije o našoj Općini, zanimljivostima, manifestacijama i festivalima te mjestima koje mogu razgledati i posjetiti. Vjerujem da ćemo na ovaj način doprinijeti još boljem razvoju turizma na cijelom našem području – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

S obzirom da će posjetitelji na jednom mjestu moći saznati sve zanimljivosti i tajne koje bednjanski kraj skriva, izgradnja Turističko-informativnog centra u Trakošćanu predstavlja velik iskorak za daljnju promociju cijelog kraja.

– Iako je Trakošćan taj koji privlači najveći broj posjetitelja, pa ga s pravom nazivamo biserom kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske, naša Općina ima puno toga dodatnog za ponuditi, od bogate gastronomije, autohtonih festivala, atrakcija i glazbe, pa ćemo na ovaj način našim turistima prezentirati našu cjelokupnu ponudu – zaključio je Poljak.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 160.000 kuna, a ostatak će financirati Općina Bednja iz svog proračuna.

www.sjever.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.