Now Reading:
AKTUALNI SAT VARAŽDINSKE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Tko je s kim u koaliciji?
Full Article 3 minutes read

AKTUALNI SAT VARAŽDINSKE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Tko je s kim u koaliciji?

Na aktualnom satu Županijske skupštine Varaždinske županije SDP-ov Mario Klapša pitao je HDZ-ovog župana Anđelka Stričaka je li njegova stranka u koaliciji s Reformistima.

Župan Stričak je odgovorio da jesu.

–Ako želi otići, odeš. A ne glumataš kak ti je bilo lijepo i ostavljaš otvorena vrata. Državni tajnici će tek davati ostavke. Plenković ih nuklearnim oružjem neće istjerati iz koalicije. Ako neće biti izbora, Reformisti će produžiti koaliciju za godinu dana. Ili jesi ili nisi. Jesu i ostat će, kao što sam rekao mali od palube HDZ-a – odgovorio je Stričak za šefa Reformista Radimira Čačića.

SDP-ov Luka Zrinski pitao je župana hoće li nakon afere „Pročistač“ i uhićenja Željka Bunića razmisliti o koaliciji s listom Ivana Čehoka, koji su povezani.

–Što se dogodilo u Varkomu je sramota. Nadam se da će sudionici biti najstrože kažnjeni i da će direktor i vlasnici, gradonačelnici i načelnici, poduzeti sve da se tvrtka spasi. Što je radio Nadzorni odbor, u kojem je Robert Vugrin zamjenik predsjednika? Gotić je bio naš član i mi smo ga se ekspresno riješili. U medijima piše da je mozak operacije bio Stjepan Ptiček, lijeva i desna ruka Radimira Čačića, imao je od koga učiti. To se nigdje ne spominje – odgovorio je župan.

Reformist Krešimir Horvat pitao je o prosvjedu protiv spalionice u Podrutama.

–Prije mjesec dana su predstavnici udruge bili kod nas. Primili smo ih, dobili su sve odgovore koje su tražili, poslije se nisu javili. Ako imaju dodatne upite, mogu se slobodno javiti – odgovorio je župan.

Reformist Željko Bedeković pitao je o planovima za daljnja ulaganja u objekte Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama nakon izgradnje Spinalnog centra.

-U rujnu će Spinalni centar biti gotov. Odrađeno je javno savjetovanje za opremanje i krenut će se u natječaj. Priprema se dokumentacija da se Minerva uredi iznutra. To je iduće prioritet kako bi dobila četvrtu zvjezdicu, i da se uredi okoliš – rekao je Stričak.

Ivan Čehok pitao je o rješenju za kućansku rampu, rekavši da treba iskoristiti volju države da se uključi te krenuti u Soldin projekt podzemnog kružnog toka na tom mjestu jer smatra da rješenje aktualne varaždinske gradske vlasti s podvožnjak neće biti realiziran.

–Ministar prometa bio je nedavno au Županiji, a na sastanku u Županijskoj palači bio je gradonačelnik. Naznačeno je da je na potezu Grad Varaždin. Čim ishode građevinsku dozvolu bit će i sredstva za kućansku rampu. Prvi je put iskazan interes države da se uključi u rješavanje – kazao je župan Stričak.

n. kalajdžija/sjever.hr
20.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.