Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I danas sunčano i vruće – za neke dijelove Hrvatske zbog visokih temperatura izdano i upozorenje
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I danas sunčano i vruće – za neke dijelove Hrvatske zbog visokih temperatura izdano i upozorenje

Prema prognozi DHMZ-a, pred nama je još jedan sunčan i vruć dan, a za neke dijelove Hrvatske zbog visokih temperatura na snazi je upozorenje.

Puhat će većinom slab vjetar, lokalno do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će mjestimice puhati umjerena bura, podno Velebita lokalno i jaka, a poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 20 i 25, a najviša uglavnom od 29 do 34 °C.

S obzirom da će u kninskoj regiji minimalna temperatura biti od 33 do 37 stupnjeva, prognostičari pozivaju na oprez te upozoravaju kako su među osjetljivom populacijom mogući zdravstveni rizici.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj zemlji. Daljnji porast temperature zraka može kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika pridonijeti umoru i slabijoj koncentraciji. Temperaturni stres se može ublažiti laganom prehranom, dovoljnom količinom tekućine, izbjegavanjem suvišnih napora, te rashlađivanjem prostora u kojem se boravi. Kroničnim bolesnicima savjetujemo uzimanje redovite terapije, te više odmora, osobito u najtoplijem dijelu dana.

www.sjever.hr / DHMZ
19.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.