Now Reading:
Međimurski vatrogasci proslavili velike jubileje – župan Posavec: Naši vatrogasci među najaktivnijima su i najorganiziranijima u Hrvatskoj
Full Article 50 second read

Međimurski vatrogasci proslavili velike jubileje – župan Posavec: Naši vatrogasci među najaktivnijima su i najorganiziranijima u Hrvatskoj

Međimurski su vatrogasci ovih dana proslavili velike jubileje. Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Juraj u Trnju tako je proslavilo 90 godina rada, dok je DVD Strahoninec obilježio velikih 100 godina postojanja.

Osnovan u listopadu 1932.godine, DVD Sveti Juraj u Trnju punih 90 godina sudjeluje u brojnim aktivnostima diljem Međimurja, surađuje s drugim društvima, provodi niz preventivnih aktivnosti i njeguje tradiciju vatrogastva.

Čestitke vatrogasnim društvima uputio je i međimurski župan Matija Posavec.

Čestitam svima koji su primili priznanja i odlikovanja kao mali dio zahvalnosti za požrtvovnost i rad, osobito vatrogascima sa 20, 30 i 40 godina rada u društvu – poručio je župan Posavec naglasivši kako se Međimurje ponosi činjenicom što imaju najviše vatrogasaca po glavi stanovnika.

Naši su vatrogasci među najaktivnijima i najorganiziranijima u Hrvatskoj. Drago mi je što se tradicija vatrogastva njeguje već desetljećima i prenosi na nove naraštaje što potvrđuje obilježavanje ovih velikih obljetnica – kazao je Posavec.

www.sjever.hr
18.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.