Now Reading:
Akcija “I tebe se tiče” nastavljena u Zagorskim Selima – Izloženo 11 ploča s porukama koje motiviraju i hrabre žrtve na prijavljivanje nasilja
Full Article 2 minutes read

Akcija “I tebe se tiče” nastavljena u Zagorskim Selima – Izloženo 11 ploča s porukama koje motiviraju i hrabre žrtve na prijavljivanje nasilja

Akcija I tebe se tiče, nastala u suradnji Krapinsko – zagorske županije i Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak se nastavlja, a domaćin akcije trenutno je općina Zagorska Sela.

Riječ je akciji koja ima za cilj jačanje senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali i obiteljskog nasilja općenito te šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja i podrške žrtvama nasilja u obitelji.

Akcija je započela 25. studenog u Krapini, na Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Na taj način obilježen je i početak obilježavanja međunarodne Kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja”.

Akcija “I tebe se tiče” provodi se na području cijele Krapinsko – zagorske županije, u svim gradovima i općinama, na način da se 15 dana odvija u svakoj jedinici lokalne samouprave.

Trenutni domaćin je općina Zagorska Sela. Tim povodom, zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek je u petak posjetila Zagorska Sela te s tamošnjom načelnicom Ksenijom Krivec Jurak i pročelnicom županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje, civilno društvo i mlade Martinom Gregurović Šanjug obišla prostor na kojem su izložene table s porukama.

Izrađeno je 11 ploča s porukama žena žrtava nasilja, a poruke su upućene drugim žrtvama nasilja, ali i građanima te osobama koje su u nekom odnosu sa žrtvom nasilja. Poruke su to koje osvještavaju, potiču, motiviraju i hrabre žrtve na prijavljivanje nasilja, a okolinu na pružanje ruke podrške žrtvi.

www.sjever.hr
18.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.