Now Reading:
Putujete prema moru? Naoružajte se strpljenjem – gužva ima i danas, promet dodatno otežava jak vjetar
Full Article 2 minutes read

Putujete prema moru? Naoružajte se strpljenjem – gužva ima i danas, promet dodatno otežava jak vjetar

Špicu sezone već prema običaju obilježavaju gužve u smjeru mora, ali i unutrašnjost, a kolona i zastoja ima i danas.

Prema izvješću HAK-a, promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a osobito na autocestama A1 Zagreb – Split – Ploče, A6 Rijeka – Zagreb, A7 Rupa – Rijeka, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), u blizini turističkih središta na obali te u trajektnim lukama i pristaništima.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se u koloni između vijadukta Božići i čvora Maslenica u smjeru juga, a na zagrebačkoj obilaznici kolona između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplate Lučko duga je oko 1 kilometar.

Na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga oko 1 kilometar, a na naplati Rupa u smjeru Krčkog mosta također 1 kilometar.

Na Krčkom mostu (DC102) u smjeru kopna kolona je od Njivica, a u smjeru otoka od Križišća. Zbog povećane gustoće prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 3 kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Pred tunelom Učka kolona u smjeru Rijeke duga je oko 1.5 kilometar.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

www.sjever.hr / hak.hr
17.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.