Now Reading:
Isprobajte nešto novo – Ako ste ljubitelj cheesecake kolača ovaj će vas osvojiti na prvi zalogaj
Full Article 2 minutes read

Isprobajte nešto novo – Ako ste ljubitelj cheesecake kolača ovaj će vas osvojiti na prvi zalogaj

Sezona je bundeva i pravo je vrijeme za ludo dobar desert. Bundeve postaju sve popularnije, a njihova primjena u kulinarstvu je zaista široka, tako da nećete pogriješiti ako isprobate ovaj recept.

Prenosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecakea s bundevom.

Sastojci

Podloga

300 g keksa po izboru
70 g maslaca, rastopljenog
malo maslaca za premazivanje kalupa

Krema

500 g krem sira
100 g šećera
½ žličice ekstrakta vanilije
2jaja
120 g pirea od bundeve
½ žličice mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
šlag (po želji)

Priprema

Podloga
Pripremite kalup
Okrugli kalup promjera 23 cm dobro premažite maslacem.

Sameljite kekse
Kekse usitnite u blenderu, prebacite u zdjelicu, dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu lagano utisnite u kalup.

Pecite
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite kalup u pećnicu na 4 minute.

Krema

Sjedinite sastojke
U posudi srednje veličine mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Odvojite 1 šalicu smjese, a ostatak izlijte na ohlađene kekse i stavite u hladnjak dok pripremate drugi sloj kreme.

Dodajte pire od bundeve
Lagano umiješajte pire od bundeve i začine u smjesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na kremu od sira.

Pecite
Pećnicu smanjite na 165 stupnjeva, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u hladnjak da se krema stisne. Izvadite iz kalupa, narežite i po želji servirajte sa šlagom.

www.sjever.hr/www.recepti.index.hr
17.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.