Now Reading:
Daruvarske toplice postaju centar Hrvatskog karate saveza – župan Marušić: Naše su Toplice prepoznate kao mjesto kvalitetne usluge te mjesto vrijednih i stručnih ljudi
Full Article 3 minutes read

Daruvarske toplice postaju centar Hrvatskog karate saveza – župan Marušić: Naše su Toplice prepoznate kao mjesto kvalitetne usluge te mjesto vrijednih i stručnih ljudi

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković potpisao je s predsjednikom Hrvatskog karate saveza Davorom Cipekom ugovor o četverogodišnjoj suradnji. Riječ je o nastavku uspješne suradnje koju je pohvalio i župan Marko Marušić zadovoljan što je stručni stožer HKS-a prepoznao ponudu i kvalitetu Daruvarskih toplica o kojima je čelnik karate saveza govorio biranim riječima.

– Znate da Hrvatska kao turistička destinacija ima jako puno hotela, sportskih dvorana i odredišta koji nude usluge za pripremu sportaša, ali usuđujem se reći da Daruvarske toplice zaista iskaču jednim velikim korakom od ostalih, ne samo zbog fantastičnih uvjeta i ove mirnoće koju ovdje imaju sportaši, nego i zato jer se u posljednjih nekoliko godina ovaj stručni dio Daruvarskih toplica zaista fokusirao na sportski dio, na saniranje ozljeda koje su sastavni dio sporta. Takvih usluga u Hrvatskoj nema – istaknuo je Davor Cipek.

Zahvalio je županu Marušiću što je prisustvovao potpisivanju ugovora te pohvalio planove razvoja Daruvarskih toplica putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Župan je, pak, podsjetio da u županiji postoje dva projekta u NPOO-u koji se odnose na toplice te da vjeruje da će oni svojom kvalitetom pokazati svu opravdanost financiranja.

– Drago mi je što Daruvarske toplice postaju nezaobilazno mjesto za pripreme sportaša i što je ovo četvrti ugovor koji se potpisuje od početka ove godine. Ranije su već potpisani ugovori o suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim košarkaškim savezom i Nogometnim klubom Lokomotiva. Osim te suradnje, tu je još cijeli niz klubova koji su već bili ili će do kraja godine biti u Daruvarskim toplicama na pripremama – kazao je župan Marušić pobrojivši klubove i saveze kojima su u ovoj godini Daruvarske toplice nezaobilazna adresa.

Čak 12 klubova, škola, saveza i jedna reprezentacija, i to karate seniorska reprezentacija bili su ovdje u prvih 6 mjeseci, a do kraja godine najavljeno ih je još 11, a među njima Hrvatski košarkaški savez, nogometni klubovi Hrvatski dragovoljac, Lokomotiva, Ždralovi, Rudeš te tri sportska kluba iz Austrije, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Mislim da to dovoljno svjedoči da su Daruvarske toplice prepoznate kvalitetom usluge te vrijednim i stručnim ljudima koji odlično rade svoj posao – istaknuo je župan dodajući kako su Daruvarske toplice u prvih šest mjeseci ove godine imale gotovo 39 tisuća noćenja i oko 5 i pol tisuća dolazaka što je jako dobar rezultat.

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković istaknuo je kako će ta ustanova idućeg tjedna sličan ugovor potpisati sa Sportskim savezom Grada Zagreba.

Inače, Hrvatski karate savez je dosad realizirao gotovo 2500 noćenja i ostavio oko pola milijuna kuna u Daruvarskim toplicama, a ostvarenjem planova ulaganja i gradnjom nove sportske dvorane te bi brojke mogle biti osjetno veće, najavio je Cipek.

www.sjever.hr
17.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.