Now Reading:
U tijeku je 27. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu – Uz ponajbolje hrvatske reprezentativce nastupaju i predstavnici iz pet europskih država i SAD-a
Full Article 2 minutes read

U tijeku je 27. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu – Uz ponajbolje hrvatske reprezentativce nastupaju i predstavnici iz pet europskih država i SAD-a

Na sportskom centru u Velikom Trgovišću u subotu je započeo 27. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu, a natjecanje je svečano otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana, Jasna Petek.

– Zahvaljujem streljačkom klubu Veliko Trgovišće, kao i svim strijelcima i strijelkinjama Krapinsko – zagorske županije, koji ovaj sve popularniji sport promiču i na taj način promoviraju i svoje mjesto, ali i svoje Zagorje diljem svijeta. Ovo je jedna zahtjevna organizacija i zaista je lijepo ovdje vidjeti ekipe iz nekoliko europskih zemalja te SAD-a. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će svi otići zadovoljni – rekla je Petek čestitavši unaprijed najboljima.

Kako je istaknuo, Damir Oborovečki predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće i direktor natjecanja, u Velikom Trgovišću su se okupili strijelci iz osam zemalja.

– Drago mi je što je ovaj samostrelski kup prepoznat i od strane Svjetske samostrelske unije, tako da smo mi jedan od tri svjetska kupa, a koji će dati natjecatelje za nastup na finalu svjetskog kupa krajem godine. Naime, svjetski kup je najveća razina natjecanja – rekao je Oborovečki naglasivši da tamo gdje dođu hrvatski strijelci tu mora biti i najveći nivo natjecanja.

– Od 1994. godine Hrvatska samostrelska reprezentacija je najjača reprezentacija u svijetu. Možda postoje dva slučaja da nismo uzeli zlatne medalje u ženskoj i muškoj kategoriji, a to je prestiž u samostrelskom sportu – pojasnio je Oborovečki.

Na natjecanju će osim ponajboljih hrvatskih reprezentativaca, nastupiti i predstavnici Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Švicarske. Od hrvatskih strijelaca, na natjecanju će nastupiti aktualna svjetska i europska prvakinja Valentina Pereglin, aktualni svjetski prvak Andrej Krstinić, aktualni europski prvak Domagoj Pereglin, juniorski svjetski i europski prvak Martin Oborovečki, te ostali osvajači pojedinačnih i ekipnih svjetskih i europskih medalja.

Prvog dana natjecanja, u subotu, gađa se tradicionalni meč na tri distance (65, 50 i 35 metara), dok se u nedjelju održavaju međusobni mečevi strijelaca u disciplini Match-Play.

www.sjever.hr
16.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.