Now Reading:
Mlade koprivničke matematičarke izvrsne na euroMathu
Full Article 2 minutes read

Mlade koprivničke matematičarke izvrsne na euroMathu

U Grčkom gradu Thessaloniki održana je međunarodna matematička konferencija euroMath & EuroScience 2022. Konferencija se svake godine održava u drugom gradu Europe. Inicijator konferencije je Cyprus Mathematical Society, a suorganizator Thales Foundation. Projekt podržava Mathematical Society of SouthEastern Europe (MASSEE).

– Imamo mlade ljude na koje možemo računati, a to su ovaj puta dokazale Nikolina van Bregt i Marija Švegović, svojim sudjelovanjem na međunarodnom natjecanju Euromath u Solunu. Mjesecima su istraživale teme i pripremale radove koje su prezentirale na engleskom jeziku – objasnila je mentorica Mara Grašić.

Mariji je uručena pohvala za rad MATH IN BACTERIA, a Nikolinina prezentacija DOES A „NATURAL ABILITY IN MATHEMATICS“ EXIST proglašena je najboljom, za što je dobila i certifikat. Nikolini je ovo deveto natjecanje iz matematike ove školske godine, a za svoje uspjehe nagrađena je i od Grada Koprivnice.

– Bez velikog entuzijazma i truda ne bi došle do tog rezultata – kazala je mentorica Mara Grašić.

Za sudionike konferencije pripremljene su i radionice koje su držali mentori učenika. Jedna od njih je i “ESCAPE (CLASS) ROOM“ koju su vodile Mara Grašić i Ksenija Varović.

Odlazak u Solun sufinancirali su Grad Koprivnica, Općina Gola i Komunalac Koprivnica.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
16.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.