Now Reading:
Općina Lobor nastavlja s ulaganjima u prometnu infrastrukturu: Uskoro kreću radovi na sanaciji četiri dionice cesta
Full Article 2 minutes read

Općina Lobor nastavlja s ulaganjima u prometnu infrastrukturu: Uskoro kreću radovi na sanaciji četiri dionice cesta

Općina Lobor nastavlja s prijeko potrebnim ulaganjima u prometnu infrastrukturu, pa će tako uskoro započeti radovi na sanaciji još četiri dionice cesta, Ulice Franje Horvata Kiša u samom centru Lobora, Plašći Kokoleki u Završju Loborskom, Kramarići i Bratkovići u Velikoj Petrovagorskoj te Ulice Augusta Šenoe, odvojka Zaplatići.

Naime, načelnica Ljubica Jembrih potpisala je ugovor o izvođenju radova vrijedan gotovo milijun kuna s PDV-om koje će sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 490 tisuća kuna i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sa 100 tisuća kuna, dok će ostatak osigurati Općina iz svog proračuna.

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta i modernizacija komunalne infrastrukture jedan je od prioriteta Općine Lobor, a kako i sama načelnica Jembrih naglašava, cilj je da sva naselja imaju iste infrastrukturne uvjete kao i sam centar.

-Ulaganje u komunalnu infrastrukturu preduvjet je za stvaranje kvalitetnijih uvjeta za život svih naših mještana zbog čega smo i ove godine intenzivno nastavili s ulaganjima u modernizaciju nerazvrstanih cesta i sanaciju oštećenja – rekla je načelnica Jembrih podsjetivši kako je prošle godine asfaltirano nekoliko dionica nerazvrstanih cesta u vrijednosti od oko 800.000 kuna, a istim tempom nastavljaju i dalje.

Inače, Općina Lobor ima 90 kilometara nerazvrstanih cesta, a od 2017. godine od kada je asfaltirano 18 kilometara mještani zahvaljujući natječajima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Hrvatskih voda ne sufinanciraju niti jedne od infrastrukturnih radova što je ranije bila praksa.

-Zahvaljujući dobrim programima ministarstava i njihovom sufinanciranju naših projekata ukinuli smo ovu praksu. Dobrom politikom i dobro osmišljenim programima nastavljamo ulagati u infrastrukturu svakog dijela naše Općine kako bi svi naši mještani imali jednake uvjete za život, bez obzira radi li se o centru ili rubnim naseljima – zaključila je načelnica Jembrih.

www.sjever.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.