Now Reading:
Policija o detaljima teške nesreće u Koprivnici: nepažnja i brzina uzrok još jedne smrti u prometu
Full Article 2 minutes read

Policija o detaljima teške nesreće u Koprivnici: nepažnja i brzina uzrok još jedne smrti u prometu

U srijedu oko 10.55 sati, u Koprivnici na Zaobilaznoj cesti 39-godišnji državljanin Ukrajine upravljao je skupom vozila – teretno vozilo Iveco i priključno vozilo Van Hool slovačkih registarskih oznaka u smjeru Štaglinca, izvijestila je PU međimurska.

Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom zbog nepropisne brzine kretanja vozila i neprilagođene brzine osobini ceste, gustoći prometa i stanju tereta koji prevozi, u kočenju je vozilom udario u osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 87-godišnji vozač i nepropisno se uključio u promet s Radničke ceste, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska.

Tom prilikom osobni automobil Renault je odbačen na središnju prometnu traku namijenjenu za skretanje ulijevo na Radničku cestu, a na kojoj su bili zaustavljeni osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 20-godišnji vozač i osobni automobil Renault, kojim je upravljao 48-godišnji vozač.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno je stradao 87-godišnji vozač osobnog automobila Renault, dok su 20-godišnji vozač te 73-godišnja putnica i 75-godišnji putnik iz osobnog automobila VW lakše ozlijeđeni.

Očevidom je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici uz stručnu pomoć samostalnog sudskog prometnog vještaka i policijskih službenika.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obavljanja obdukcije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv osumnjičenog 39-godišnjeg vozača je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Za vrijeme obavljanja očevida od 11 do 14.53 sati, navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima Glogovac-Koprivnički Bregi-Koprivnica i obrnuto Starigrad-Draganovec-Bakovčice-Glogovac.

www.sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.