Now Reading:
OŠ Prelog postat će digitalno zrela škola – STEM oprema učenicima će omogućiti nove aktivnosti, edukacije i radionice
Full Article 2 minutes read

OŠ Prelog postat će digitalno zrela škola – STEM oprema učenicima će omogućiti nove aktivnosti, edukacije i radionice

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt Osnovne škole Prelog, a kojim se škola želi pretvoriti u digitalno zrelu školu.

Konferenciju za novinare je uvodnim riječima otvorila pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Grada Preloga Miljenka Radović, a o samom projektu su govorili ravnateljica OŠ Prelog Melita Trupković, Igor Balaban, Prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu te Nikola Pavčec, učitelj informatike u Osnovnoj školi Prelog. Konferenciji za novinare nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada i projekte Grada Preloga Miroslav Hržić.

Projekt će se provoditi u nekoliko faza, zajedničkim naporima Osnovne škole Prelog, Međimurske županije te Grada Preloga.

U prvoj fazi predviđeno je opremanje dvije informatičke učionice, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje nastave informatike i svim učenicima omogućio pristup računalnim resursima tijekom nastave informatike. U drugoj fazi opremanje interaktivnih učionica za kabinetsku i drugu vrstu nastave, kako bi nastavnici mogli koristiti IKT u razrednoj nastavi i predmetnoj nastavi. U trećoj fazi predviđena je kupnja opreme za razvoj STEM vještina kod djece kako bi se u postojeće predmete, izvannastavne aktivnosti i buduće učeničke projekte integrirala robotika, problemsko učenje, mogućnost učenja 3D ispisa te učenje umjetne inteligencije.

STEM oprema omogućit će uvođenje potpuno novih izvannastavnih aktivnosti, edukacija i radionica do iduće školske godine. U četvrtoj fazi slijedi kupnja i opremanje modularne učionice budućnosti, kako bi se omogućilo izvođenje nastave iz bilo kojeg predmeta uz upotrebu IKT-a odnosno integracija i korištenje tehnologije od strane učenika za potrebe pojedinih predmeta. Tu učionicu rezervira nastavnik koji želi nastavu iz svojeg predmeta 45 min ili 90 min raditi s upotrebom IKT-a.

Opremanje ovakve modularne učionice planira se po završetku dogradnje škole. Želja je ostvariti misiju i planove te posredno omogućiti organizaciju i provođenje jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Prelog, a djeci stjecanje danas prijeko potrebnih znanja iz STEM područja, kako bi se obrazovala i ravnopravno konkurirala svojim vršnjacima iz drugih prestižnih škola u Republici Hrvatskoj.

www.sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.