Now Reading:
Manifestacija za sve generacije: Dječji dan, zagorska glazba, sport, tradicija i kultura samo su djelić bogatog programa ovogodišnjeg Ljeta u Loboru
Full Article 4 minutes read

Manifestacija za sve generacije: Dječji dan, zagorska glazba, sport, tradicija i kultura samo su djelić bogatog programa ovogodišnjeg Ljeta u Loboru

Da je Ljeto u Loboru manifestacija za sve generacije potvrđuje ovogodišnji bogati program koji zaista donosi ponešto za svakoga. U brojnim aktivnostima i događanjima uživat će kako oni najmanji, tako i oni nešto stariji, a sve započinje ovog petka u 20 sati na Svetištu Majke Božje Gorske koncertom Nikole Šrajbeka pod nazivom „Gitaristički recital”.

Program se nastavlja u subotu kada će na bajerima u Markušbrijegu s početkom u 18.45 sati biti održan Ribički kup. Radi se o dva natjecanja, 17. ribičkom natjecanju u lovu ribe udicom na plovak i 8. memorijalnom turniru „Vladimir Sokolić”.

Čitav srpanj bit će prepun raznih događanja, a zadovoljstvo ovogodišnjim programom izrazila je i načelnica Lobora Ljubica Jembrih koja je pozvala sve sumještane da se pridruže manifestaciji.

-Ove godine za sve naše mještane i posjetitelje pripremili smo bogat program, brojna događanja i aktivnosti u kojima će, sigurna sam, svi koji se odazovu uživati. Svatko će moći pronaći ponešto za sebe jer će biti sporta, glazbe, kulture, tradicije te dječjih igara i radionica, pa vjerujem da će biti zadovoljne sve generacije. S obzirom da smo našu bogatu kulturu, tradiciju i baštinu spojili s raznim popularnim aktivnostima, Lobor će biti idealno odredište za dugo i toplo ljeto – rekla je Jembrih.

U srijedu, 20. srpnja u 19 sati u Društvenom domu Lobor održat će se humanitarna večer. Naime, koncertom loborskih glazbenika prikupljat će se prihod za Udrugu sveta Ana. Četvrtak će biti Dječji dan koji će nuditi brojne zabavne aktivnosti za najmlađe stanovnike Lobora, a u svemu će moći uživati u Zazidju s početkom u 17 sati.

-S obzirom da smo petak rezervirali za udruge koje svojim aktivnostima unapređuju društveni život naše Općine, pa ih s pravom možemo nazivati našim bogatstvom, mještanima će se prvo predstaviti KUD-ovi mimohodom, nakon čega će uživati u tradiciji i kulturi na večeri folklora – najavila je načelnica Jembrih.

Mimohod KUD-ova započinje u 18.30 sati, dok je u 18.45 u šatoru na redu večer folklora, nakon čega slijedi cjelovečernja zabava uz Fiškale.

Da Općina Lobor veliku pažnju posvećuje sportu i sportskim aktivnostima dokazuje i činjenica da će čitava subota od jutarnjih sati biti posvećena raznim sportovima. Tako će se u 9 sati u Cukovcu održati Malonogometni turnir mjesnih odbora, a u 15 sati svoje nogometno umijeće prikazat će veterani. Svi zainteresirani mogu posjetiti špilju sveta Lucija, a okupljanje je u subotu u 10 sati kod Vodovoda. U 18.45 sati na streljani Zazidje Viteško društvo sv. Križ demonstrirat će pucanje, a večernjim satima u šatoru se nastavlja dobra zabava uz Čarobnjake.

Nedjelja, 24. srpnja rezervirana je za Dan zagorske glazbe uz jednu od najpoznatijih loborskih manifestacija, Loborfest, dok će u ponedjeljak na red doći mladi koje s početkom u 21 sat u Kulturnom centru očekuju pub kviz i druženje uz tamburaše.

Dan Općine Lobor, u utorak, 26. srpnja započinje mimohodom udruga kroz centar Lobora u 10.30 sati, a nastavlja se u 11 sati u parku pokraj župne crkve sa svečanim misnim slavljem. Središnji dio proslave je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati u Društvenom domu s početkom u 13 sati, dok će u šatoru dobra zabava uz Elixir trajati cijeli dan. Pripadnice nježnijeg spola zabavit će se uz mušku utrku u štiklama koja počinje u 18 sati u centru Lobora.

Srpanjski program završava u srijedu, 27. srpnja koncertom mlade harmonikašice Martine Jembrišak koji će se održati u 20 sati u župnoj crkvi sv. Ane.

Kolovoz je rezerviran za djecu i mlade, pa će tako 13. kolovoza biti održana Loborijada, 20. kolovoza djeca će moći razgledati vatrogasnu opremu i družiti se s pripadnicima DVD-a, a zadnje subote u mjesecu družit će se s lovcima. Kako bi se prigodno oprostili od omiljenog godišnjeg doba u subotu, 3. rujna za djecu i mlade organizirano je druženje s Udrugom Loborfest i vatromet.

www.sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.