Now Reading:
Krapinsko-zagorska policija otkrila zločinačko udruženje i zaplijenila drogu
Full Article 1 minutes read

Krapinsko-zagorska policija otkrila zločinačko udruženje i zaplijenila drogu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko-zagorske, u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su 13. srpnja 2022. višemjesečno kriminalističko istraživanja nad više osoba, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na više lokacija su provedene dokazne radnje te je tako prilikom pretraga na području PU krapinsko-zagorske, PU zagrebačke i PU primorsko-goranske pronađeno ukupno: 8.070,18 grama marihuane, 41.271,4 grama amfetamina (speed), 88 litara kemikalija (amfetaminskog ulja), 2.953,78 grama kokaina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje, nekoliko konzumiranih jointa, jedna lovačka malokalibarska puška, jedan pištolj, digitalne vage, drobilice, mobiteli te više od 80.000,00 kuna.

Četiri hrvatska državljana su uhićena i predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Radilo se o izuzetno kompleksnom kriminalističkom istraživanju u kojem su članovi zločinačkog udruženja pokazali veliki stupanj međusobne organiziranosti kriminalnih aktivnosti, ističu iz policije. Više detalja policija će iznijeti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

www.sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.