Now Reading:
Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina među 10 najboljih u Europi! – Gregurović: Vi ste ponos našeg grada
Full Article 3 minutes read

Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina među 10 najboljih u Europi! – Gregurović: Vi ste ponos našeg grada

Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina sudjelovale su na europskom natjecanju Eurotwirl koje se održalo od 5. do 10. srpnja u španjolskom gradu Blanesu. Nakon izvrsnih rezultata na Državnom prvenstvu u Požegi gdje su osvojile čak tri medalje, njihov put u Španjolsku osigurao je Grad Krapina kao nagradu za vrhunske rezultate.

I ovoga puta ostvarile su impresivan uspjeh i svom gradu vratile na najbolji mogući način. Naime, cure su u Španjolskoj, uz timove iz Italije, Francuske, Irske, Engleske, Norveške, Švedske, Slovenije, Belgije, Nizozemske, Češke, Njemačke, Mađarske i Španjolske svoju koreografiju odradile bez greške i tako osigurale plasman među 10 najboljih europskih timova!

Veliku zahvalnost Gradu Krapini izrazila je predsjednica Krapinskih mažoretkinja i Twirling kluba Krapina, Duška Kožić koja ističe da su se iz Španjolske vratile prepune dojmova.

– Bilo nam je prekrasno. Nemam riječi koliko nas je to dojmilo sve skupa, boravak u Španjolskoj, druženje s tim mladim ljudima iz cijele Europe. Takvo veliko putovanje nešto je na što nismo navikli, nešto posebno što ćemo pamtiti cijeli život – rekla je Kožić te pojasnila kako su se seniorke predstavile s koreografijom s Državnog prvenstva koja se pokazala vrlo uspješnom i na ovom natjecanju.

Nakon što su saznale da putuju u Španjolsku cure su ozbiljno prionule svakodnevnim treninzima, ponekad čak i dva puta na dan.

– Puno smo vježbale i zato smo se i uspješno predstavile. Bile smo jako motivirane i jako smo zadovoljne našim nastupom. Nismo ni očekivali da ćemo tako dobro to izvesti. Sada još više moramo raditi. Uspjele smo s minimalnim uvjetima u odnosu na zapadne zemlje koje imaju puno veće mogućnosti za trening – komentirala je Kožić dodajući kako nisu očekivale ništa, a kad je uslijedio poziv za finale uzbuđenju nije bilo kraja.

– Presretne smo da smo prvi put uspjele otići na takvo natjecanje, a to nam je samo motivacija za dalje. Jako smo zahvalni Gradu Krapini koji je prepoznao tu važnost ulaganja u mlade, a to nam je velik poticaj i motivacija za dalje, pogotovo danas kada mladi provode većinu svog vremena za računalima, da razvijaju svoj duh, um i tijelo i budu snažni i zdravi. Presretni smo, prezahvalni i prepuni dojmova, trebat će nam još neko vrijeme da dođemo k sebi – dodala je predsjednica ističući kako im je nužan adekvatan prostor u kojem bi mogle češće i više vježbati.

Presretan zbog njihova uspjeha je i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Ni u jednom trenutku nisam posumnjao u njihov uspjeh. Znao sam da će naše cure odlično predstaviti naš grad, a i cijelu zemlju. Ovo je velika stvar. Uistinu smo ponosni i veselim se svakom njihovom uspjehu kojih će, siguran sam, biti još jako puno. Mi ćemo vas s veseljem pratiti i podupirati vas na svakom koraku vašeg predivnog putovanja ka samom vrhu gdje i pripadate – poručio je Gregurović.

Dodao je kako su Krapinske mažoretkinje ponos Krapine te kako će Grad uvijek biti tu za njih za sve što zatreba.

www.sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.