Now Reading:
Gospodarska zona Jalševec završetkom prometnice spremna je za nove investitore – Zagrebačka županija sufinancirala sa 600 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Gospodarska zona Jalševec završetkom prometnice spremna je za nove investitore – Zagrebačka županija sufinancirala sa 600 tisuća kuna

U jednoj od najvećih gospodarskih zona u Republici Hrvatskoj, Jalševac u Jastrebarskom, završena je izgradnja prometnice ukupne vrijednosti gotovo 13 milijuna kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11 milijuna kuna, grad Jastrebarsko uložio je vlastita sredstva u iznosu od 1,9 milijuna kuna, a u dva navrata je projekt s ukupno 600 tisuća kuna poduprla Zagrebačka županija.

-Zagrebačka županija ulaže znatna sredstva u gospodarstvo, naročito poduzetničke zone u koje smo do sada uložili preko 50 milijuna kuna. Važnost ove prometnice ogledat će se u novim investicijama i novim radnim mjestima, a to će se svakako odraziti i na jaskanski i županijski proračun – rekao je na završnoj konferenciji projekta zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović dodavši da će idući tjedan biti spreman ugovor kojim Zagrebačka županija s 500 tisuća kuna sudjeluje u pokrivanju dijela gradskog učešća u ovom projektu, dok je Županija već dodijelila 100 tisuća kuna 2021. godine za razvoj ove poduzetničke zone, odnosno ovog projekta.

Radovi na izgradnji ove prometnice duljine 760,2 metara trajali su od veljače 2020. do svibnja 2022. godine, a uključivali su izgradnju kompletne popratne infrastrukture čime se otvorio pristup do sada neiskorištenom zemljištu i povećala površina namijenjena poduzetništvu.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.