Now Reading:
Bosilj o ‘akciji pročistač’: Ovo su samo repovi koji se vuku od prethodne vlasti
Full Article 2 minutes read

Bosilj o ‘akciji pročistač’: Ovo su samo repovi koji se vuku od prethodne vlasti

Kako smo već i ranije izvijestili varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj za akciju Ureda europskog javnog tužitelja i policije saznao je iz medija. Zbog velikog interesa javnosti sazvao je konferenciju za medije da slučaj detaljnije prokomentira.

Podsjetimo, akcijom je obuhvaćeno troje Varaždinca kojima su jutros pretreseni domovi, a istražuje ih se zbog projekta dogradnje pročistača otpadnih voda vrijednog 30 milijuna eura koji je trebao biti financiran sredstvima EU fondova. Zasad je poznato da je da su među osumnjičenima bivši gradski vijećnik i varaždinski poduzetnik Robert Gotić i bivši direktor Varkoma Željko Bunić koji je u trenutku održavanja ove press konferencije i priveden.

Iznenađeni Bosilj je komentirajući ovaj slučaj novinarima rekao kako on ima tri komponente.

-O istražnoj komponenti znamo isto koliko i vi, iznenađeni smo, provode se istražne radnje i bit ćemo svi obavješteni o tome. Što se tiče upravne komponente Grad Varaždin će apsolutno pružiti podršku istražnim organima i svi odjeli i službe, kao i tvrtka Varkom dat će sve potrebne dokumente i biti na dispoziciji istražiteljima jer nemamo što skrivati. Treća je politička komponenta i meni je kao gradonačelniku Varaždina izuzetno žao što se to događa u našem gradu, ali ovo je pokazatelji završni pečat nečemu, ako stavljate privatni interes ispred javnog interesa – izjavio je Bosilj dodavši kako su građani Varaždina rekli što o tome misle na proteklim izborima.

– Ovo su samo repovi koji se vuku od prethodne vlasti – naglasio je.

Dodao je kako se ne može reći da je izgradnja pročistača dovedena u pitanje s obzirom na manjak podataka.

– Znam isto koliko i vi. Samo ono što su istražni organi pustili u javnost – komentirao je dodajući kako ne raspolaže službenim podacima o imenima.

– Zato je navodno uhapšen direktor kojeg je postavio Ivan Čehok. Naslijedio sam 30 raznih sudskih sporova koje vodimo zbog prethodne vlasti. Predstavnici prethodne vlasti imaju nekoliko kaznenih prijava koje se vode. Jedna više-manje za njih očito ništa ne znači – osvrnuo se na navode bivšeg gradonačelnika koji tvrdi na nema veze s tim.

Gradonačelnik je na postavljeno pitanje o transparentnosti u Varaždinu kao i količini slučajeva kratko odgovorio: Nemam komentara.
Dodao je kako je istraga inicirana od strane organa Europske unije.

abrkic/sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.