Now Reading:
Automobilska i IT industrija mijenjaju Međimurje – u planu revitalizacija Centra znanja vrijedna 147 milijuna kuna, no to nije sve…
Full Article 2 minutes read

Automobilska i IT industrija mijenjaju Međimurje – u planu revitalizacija Centra znanja vrijedna 147 milijuna kuna, no to nije sve…

Da Međimurska županija intenzivno radi na znanstvenoj izvrsnosti te da nastoji privući nove vrijedne investicije dokazuju i tri strateška projekta koja u narednom razdoblju planira provesti. Prostor bivše vojarne u potpunosti će se revitalizirati, a kao svojevrsna tampon zona između Centra znanja i Poslovnog parka bit će zelena oaza, park kakvim se diče i europske metropole.

Naime, kako je najavio župan Međimurske županije Matija Posavec, jedan od njihovih strateških projekata je proširenje i unapređenje Centra znanja Čakovec vrijedno 147 milijuna kuna za što planiraju koristiti vanjske izvore financiranja.

-A to znači da želimo imati još jedan znanstveni centar, obnoviti još nekoliko zgrada za poduzetnički inkubator i doći na 100 start up poduzeća, da želimo graditi infrastrukturu u Poslovnom parku Međimurje i da cijeli taj prostor u cijeloj svojoj infrastrukturi, od kanalizacijskog sustava do solarnih panela bude energetski neovisan, digitaliziran i da bude pravi centar znanja kao sinergija obrazovanja, gospodarstva i znanstvene izvrsnosti sa željom da promoviramo automobilsku industriju u Poslovnom parku i IT industriju u Centru znanja – objasnio je Posavec.

U narednom razdoblju u planu je i uspostava ITEO znanstvenog centra, a župan naglašava kako Međimurska županija želi sutra raditi onako kako Austrijanci rade danas. Riječ je o projektu vrijednom 76,6 milijuna kuna, a ovaj znanstveni centar predstavljao bi dodatan segment znanstvene izvrsnosti kao platforma za učenje i prijenos znanja otvorena svim dobnim skupinama.

S obzirom da se s jedne strane nalazi Centar znanja, a s druge Poslovni park u kojem bi prema najavama moglo raditi tisuće ljudi, Međimurska županija želi stvoriti svojevrsnu tampon zonu. To će biti zelena oaza, jedan pravi park kakvog imaju europske metropole.

-Ovim projektom želimo potaknuti cijeli razvoj ovog dijela Čakovca koji definitivno ima potencijala. Moramo imati zelenu oazu sa sportskom infrastrukturom, parkovima, pozornicama na otvorenom, društvenim, zabavnim i gastronomskim sadržajima – rekao je Posavec te dodao kako je projekt vrijedan 37 milijuna kuna.

tklopotan / www.sjever.hr
14.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.