Now Reading:
Policajci zaustavili nadrogiranog recidivista (19) bez vozačke, ide u zatvor i mora platiti masnu kaznu!
Full Article 2 minutes read

Policajci zaustavili nadrogiranog recidivista (19) bez vozačke, ide u zatvor i mora platiti masnu kaznu!

zatvor

U utorak, 12. srpnja u 14.20 sati u ulici Akademika Ladislava Šabana u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak.

Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog ispita bilo koje kategorije. Obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu, isti je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, što je odbio.

Također je utvrđeno da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Isto tako, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena mu je mjera zabrane polaganja vozačkog ispita do 6. prosinca 2023. godine. Tijekom postupanja od njega je oduzeta drobilica s 0.2 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu. Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je počinio prekršaje, uz prijedlog trajnog oduzimanja. Navedeni je uhićen te je priveden u Policijsku postaju Ivanec, a potom i sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 10 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu do 80 000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

www.sjever.hr
13.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.