Now Reading:
Korak bliže središnjem cvetlinskom trgu: Uskoro kreću radovi na dugoočekivanoj investiciji
Full Article 2 minutes read

Korak bliže središnjem cvetlinskom trgu: Uskoro kreću radovi na dugoočekivanoj investiciji

Općina Bednja korak je bliže dugoočekivanoj investiciji. Naime, načelnik Damir Poljak u utorak je potpisao ugovor o izgradnji središnjeg trga u naselju Cvetlin. Radi se vrijednom i važnom projektu kojim će Cvetlin dobiti središnje mjesto za okupljanje mještana i održavanje raznih manifestacija i festivala po kojima je i poznat u čitavom Hrvatskom zagorju.

Investiciju je prepoznalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelivši Općini Bednja 500.000 kuna zahvaljujući čemu će projekt biti i realiziran.

Načelnik Poljak istaknuo je kako se radi o značajnom projektu koji će dodatno urbanizirati Cvetlin, podići kvalitetu života mještana i doprinijeti daljnjem razvoju svih dijelova Općine.

-Osim što će izgradnjom središnjeg trga Cvetlin dobiti novu i ljepšu vizuru, mještani će dobiti novo mjesto okupljanja, a vjerujem da će i novi trg biti dodatan vjetar u leđa daljnjem održavanju već tradicionalnih festivala po kojima je naselje poznato – rekao je načelnik Poljak.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi preko 1,3 milijuna kuna, a novi trg u Cvetlinu koji kroz dugogodišnju tradiciju održavanja Svibanjske noći, ali i autohtonog Etnofestivala njeguje kulturu i običaje čitavog bednjanskog kraja doprinijet će daljnjem razvoju turističkog bisera.

-Želja nam je razvijati sve dijelove Općine, a ovim projektom idemo upravo u tom smjeru. Osim što će uskoro započeti radovi na izgradnji novog trga u Cvetlinu, dodijeljena su nam sredstva i za izgradnju trga u naselju Vrbno čime će središta ovih mjesta zasjati u punom sjaju i dodatno se urbanizirati. To će pozitivno utjecati i na ostanak mladih obitelji i razvoj turizma na čitavom našem području – zaključio je Poljak.

www.sjever.hr
13.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.