Now Reading:
Župan Koren održao prijem za Radovana Kranjčeva, dobitnika Nagrade za životno djelo Koprivničko – križevačke županije
Full Article 1 minutes read

Župan Koren održao prijem za Radovana Kranjčeva, dobitnika Nagrade za životno djelo Koprivničko – križevačke županije

U prostorima Županijske uprave, koprivničko – križevački župan Darko Koren danas je održao prijem za Radovana Kranjčeva kako bi mu uručio Nagradu za životno djelo KKŽ, obzirom da nije mogao prisustvovati svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom 29. obljetnice Županije zbog zdravstvenih razloga.

Župan je doktoru Kranjčevu još jednom čestitao na ovom najvećem županijskom priznanju, dodavši kako je kroz svoj predan profesorski i znanstveni rad ostavio velik trag na mnogim mladim generacijama te im usadio ljubav prema prirodi, ali i brojne životne vrijednosti.

– Ovo priznanje dovoljno govori samo po sebi o jednom od naših najproduktivnijih biologa, prepoznatom i u svijetu, koji je dosad objavio desetak knjiga, oko dvije tisuće radova, otkrio nekoliko dosad nepoznatih vrsta te proveo istraživanja na području cijele Hrvatske. Cijenimo i poštujemo vaš rad, kao i želju za popularizacijom prirodnih bogatstava, a posebno vaš pedagoški doprinos koji je utjecao na brojne generacije. Hvala vam na svemu što ste nam dosad pružili, a u budućnosti od vas očekujemo nova djela te vam želimo mnogo zdravlja, energije, volje, planova i entuzijazma – istaknuo je župan.

www.sjever.hr
12.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.