Now Reading:
VELIKO MEĐIMURSKO SRCE ZVANO KATRUŽA U šest mjeseci potrebitim sugrađanima pomogli sa 190.000 kuna, zahvaljujući velikim prijateljima živjet će još dugi niz godina
Full Article 3 minutes read

VELIKO MEĐIMURSKO SRCE ZVANO KATRUŽA U šest mjeseci potrebitim sugrađanima pomogli sa 190.000 kuna, zahvaljujući velikim prijateljima živjet će još dugi niz godina

Veliko međimursko srce zvano Katruža već 20 godina pomaže najpotrebitijim stanovnicima Međimurske županije, posebno djeci s teškoćama u razvoju. S obzirom da iz dana u dan dobiva nove prijatelje, članove i podupiratelje, ljude velikog i humanog srca živjet će još dugi niz godina, naglasio je to župan Međimurske županije Matija Posavec.

Naime, župan Posavec, ujedno i upravitelj Međimurske zaklade solidarnosti Katruža u utorak se osvrnuo na aktivnosti koje su provedene u prvih šest mjeseci ove godine te istaknuo kako je u samo pola godine napravljen velik iskorak.

Zahvalivši medijima što prate njihov rad, s obzirom da zaklada bez senzibilizacije javnosti ne bi mogla funkcionirati, župan Posavec istaknuo je kako se svi članovi iznimno trude prikupiti dovoljno financijskih sredstava s ciljem pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-U ovim 20 godina svaki stanovnik Međimurja dovoljno je upoznao našu zakladu, kako radi, na što obraća pozornost i koliko se pomoglo ljudima i drago mi je da iz dana u dan dobivamo nove prijatelje, nove članove i podupiratelje – rekao je Posavec.

Jedan novi, veliki prijatelj otvorenog i humanog srca predstavljen je upravo u utorak na konferenciji za medije. Riječ je o članovima i članicama okupljenima u Likovno udruženje Čakovec koji su Katruži donirali svoje slike, a prihod od prodaje ići će zakladi.

-U prvih šest mjeseci ove godine koja je bila vrlo izazovna održane su 3 sjednice upravnog odbora na kojem je dodijeljena 51 pomoć u iznosu od čak 190.000 kuna. To je velik iskorak u odnosu na prošle godine. Osim dodjele tih sredstava održan je i niz manifestacija, od prodaje katruža diljem Međimurja, Prelogu, Svetoj Mariji, Belici, Donjem Vidovcu, Nedelišću, Murskom Središću, Čakovcu i u prostorima Međimurske županije i tu je prikupljeno gotovo 25.000 kuna – osvrnuo se župan.

Uputivši zahvalu svim umjetnicima koji su obogatili Dane Međimurske županije te dio svojih prihoda namijenili Katruži, župan Posavec posebno je istaknuo i međimurske prijatelje u Stuttgartu koji su organizacijom koncerta i okupljanjem iseljenika prikupili gotovo 20.000 kuna.

-Pozivam sve naše stanovnike, fizičke i pravne osobe, sve udruge, općine i gradove da budu dio tog velikog međimurskog srca koje se zove Katruža. Pomoć je nažalost potrebna velikom broju ljudi i nastojimo pomoći što većem broju naših stanovnika – dodao je Posavec zaključivši kako će zahvaljujući brojnim prijateljima Katruža živjeti još dugi niz godina.

Danica Pongrac-Krhač, članica Upravnog odbora Zaklade Katruža kazala je kako je većina novčane pomoći namijenjena djeci s teškoćama u razvoju, većinom za terapijsko jahanje i defektološke programe.

-Zaklada je imala prodaju katruža, a u sklopu Dana županije imali smo i humanitarni koncert gdje smo prikupili oko 3.000 kuna pomoći. Od članarina fizičkih i pravnih osoba prikupili smo oko 65.000 kuna pomoći – rekla je Pongrac-Krhač.

tklopotan / www.sjever.hr
12.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.