Now Reading:
Osigurano 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sanaciju 4 klizišta na lepoglavskom području!
Full Article 2 minutes read

Osigurano 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sanaciju 4 klizišta na lepoglavskom području!

Grad Lepoglava osigurao je bespovratna sredstva za provođenje još jednog projekta: Sanacije klizišta na okolnom području Grada Lepoglave u iznosu od čak 4.144.648,75 kn.

Navedeni projektni prijedlog prijavljen je na natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pod nazivom „Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“.

Primitkom obavijesti o pozitivnom ishodu prijave, sve je spremno za potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koji će Gradu Lepoglavi osigurati čak 4.144.648,75 kn bespovratnih sredstava za projekt koji je 100% financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Realizacijom ovog projekta riješit će se problem čak četiri postojeća klizišta na području Grada Lepoglave i to na sljedećim nerazvrstanim cestama:
1. nerazvrstanoj cesti NC 2-018 ul. A Šenoe (lokacija Gaveznica – Kameni Vrh),
2. nerazvrstanoj cesti NC 2-027 Muričevec,
3. nerazvrstanoj cesti NC 2-007 Pošnjaki (u zaseoku Lepoglavska Ves),
4. nerazvrstanoj cesti NC 1-142 Očura

Projektom su predviđeni radovi sanacije navedenih cesta te popratnih klizišta kako bi se spriječila daljnja devastacija prometnica i okolnog područja. Realizacijom predmetnog projekta osigurat će se stabilnost terena i smanjit će se mogućnost ugrožavanja imovine ljudi, a li i samih ljudskih života.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako Grad Lepoglava ima problema s brojnim klizištima, a uz već postojeća klizišta, uslijed potresa otvorila su se nova.

-Za njihovu sanaciju potrebna su nam znatna sredstva koja svake godine stvaraju opterećenje na gradski proračun stoga su nam mogućnosti financiranja sanacija ovakvih klizišta preko različitih fondova od velike važnosti, naglasio je Škvarić.

Grad Lepoglava ujedno je i grad koji prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini.

www.sjever.hr
12.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.