Now Reading:
Čačić ostvario obećanje i s Reformistima izašao iz vladajuće koalicije: „Vlade ne bi ni bilo da ju nismo podržali”
Full Article 2 minutes read

Čačić ostvario obećanje i s Reformistima izašao iz vladajuće koalicije: „Vlade ne bi ni bilo da ju nismo podržali”

Nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima, šef Reformista Radimir Čačić poručio je kako je premijeru Andreju Plenkoviću, kao i ostalim koalicijskim partnerima zahvalio na suradnji, prenosi Index.hr.

-Mislim da je ovaj format, koji je u funkciji premijera, ali i predsjednika HDZ-a etablirao, odnosno da se održavaju redovni sastanci utorkom. To je zahtjevno na poziciji premijera. I vremenski i energijom. Taj format je vrlo dobar. Omogućuje otvorenu raspravu, sugestije, suprotstavljanje mišljenja. To do sada nije bilo uobičajeno. Imali smo za vrijeme Račana razgovore šestorke, ali nakon toga Plenković je prvi s tim formatom. Čestitao sam mu na tom – naglasio je Čačić te dodao kako je zahvalio na korektnoj i dobronamjernoj suradnji i raspravi svih sudionika.

Upozorio je na činjenicu da je politika proces i da očekuje, bez obzira na to što Reformisti izlaze iz vladajuće većine, da se njihovi dogovori, koji su bili pretpostavka za ulazak, realiziraju.

-Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra. Ne mašemo zastavama mržnje, bilo kakvih negativnih pretpostavki, a priori kritikama ni prema lijevom ni prema desnom polu. Mi smo centar, lijevi centar, i ne želimo da iza nas ostaju repovi i zatvorena vrata. No to je sada na vladi i HDZ-u – rekao je Čačić dodavši kako vlade ne bi ni bilo da ju Reformisti nisu podržali.

Drago mu je, naglasio je, da Vlada ne odustaje od projekta Razvojni sporazum za sjever Hrvatske, no zasad nije primijetio rezultate.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Čačić je najavio da Reformisti od jeseni neće biti dio vladajuće većine, a kao glavni razlog ove odluke naveo je neispunjavanje koalicijskog dogovora o izgradnji brze pruge u sklopu projekta Sjever.

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osvrnuo se na izlazak Reformista iz koalicije poručivši kako je većina sa 76 ruku u Hrvatskom saboru stabilna.

www.sjever.hr / index.hr
12.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.