Now Reading:
Evo s koliko je vozio zagorski rekorder
Full Article 2 minutes read

Evo s koliko je vozio zagorski rekorder

Noćas oko 00,30 sati u Zaboku, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin, informacije su iz PU krapinsko-zagorske.

Provedenim nadzorom obavljeno je preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 25-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ”THC”, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Vozač je policijskim službenicima predao i 1,4 grama marihuane. Protiv 25-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna.

Jučer oko 17,30 sati u Krapini, prilikom kontrole prometa policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin i utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom s 3,50 promila alkohola u organizmu te nije bio vezan sigurnosnim pojasom tijekom vožnje. 55-godišnjem vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu tijekom vikenda utvrđena je prilikom kontrole prometa u petak, oko 19,30 sati, u Krapini, kod 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 3,96 promila te je također utvrđeno kako je upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Protiv 47-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri  mjeseca. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.

foto: ilustraciji

www.sjever.hr
11.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.