Now Reading:
UOČI POČETKA PRVENSTVA Povratnici u elitno nogometno društvo najavljuju: Navijači mogu očekivati pozitivne rezultate
Full Article 3 minutes read

UOČI POČETKA PRVENSTVA Povratnici u elitno nogometno društvo najavljuju: Navijači mogu očekivati pozitivne rezultate

NK Varaždin nakon jedne sezone u Drugoj HNL ekspresno se vratio u elitno društvo, a uoči početka sezone koja starta za točno tjedan dana, iduću nedjelju kada će pred domaćim navijačima odmjeriti snage s koprivničkim Belupom pripreme je odradio na Kupresu.

Mario Kovačević koji je već drugi puta Varaždince uveo u najelitniji nogometni rang ostaje trener i u narednoj sezoni, a uoči prve utakmice otkriva kako je zadovoljan što je kostur ekipe više-manje ostao na okupu.

– Nažalost, napustila su nas dva jako bitna igrača, Sentić se vratio u Hajduk, a naš stožerni igrač Senić izabrao je Zrinjski tako da smo tu malo hendikepirani, ali ostali bitni igrači od prošle godine su ostali – rekao je Kovačević.

I dok je NK Varaždin ostao bez Sentića i Senića, na mjestu vratara konkurirat će Zelenika i Bulat, a stigla su i nova pojačanja. Iz Hajduka je na posudbu stigao branič Luka Škaričić, a iz Njemačke stiže Jozo Stanić. Redove Varaždinaca pojačat će i Karlo Perić koji je prošle sezone za Hrvatski dragovoljac u prvoj ligi postigao šest pogodaka te Filip Brekalo iz Dinama.

– Početak prvenstva je jako blizu, ali vjerujem da ova ekipa može na početku odgovoriti onako kako treba, a imamo i neke najave da ćemo se tijekom prvenstva pojačavati tako da ćemo ići bolje i kvalitetnije – dodao je Kovačević.

Na novu sezonu u elitnom društvu osvrnuo se i igrač Igor Postonjski koji je naglasio kako je njihova prednost na početku prvenstva to što nisu promijenili puno igrača kao Belupo, Šibenik i Istra.

-Mislim da je to naša prednost na početku, pogotovo u ta dva prva kola, gdje očekujem maksimalan angažman svih nas i svih ljudi u klubu da dobro startamo na prvenstvu i osiguramo si daljnji mir za ostale utakmice – rekao je Postonjski.

Cilj NK Varaždina u povratničkoj prvoligaškoj sezoni, prema Kovačevićevim riječima, je biti na sredini tablice jer su svjesni da teško mogu konkurirati najvećim hrvatskim klubovima koja se već godinama bore za prvo mjesto.

Inače, Varaždin je jedan od najgledanijih nogometnih klubova u državi, a navijači koji su ga pratili u Drugoj HNL itekako očekuju dobre predstave.

– Navijači su naš veliki forte, mislim da smo bili jedna od najgledanijih nogometnih ekipa u državi, iako smo igrali drugu ligu i posebno na domaćem terenu su nam navijači 12. igrač i mislim da mogu očekivati što manje stresa i pozitivne rezultate – najavio je Ivan Posavec.

NK Varaždin prvenstvo otvara iduću nedjelju kada će na domaćem stadionu igrati protiv Slaven Belupa, nakon čega gostuje kod Istre.

tklopotan / www.sjever.hr
10.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.