Now Reading:
U Županijsku bolnicu Čakovec stigli novi uređaji vrijedni skoro milijun kuna
Full Article 1 minutes read

U Županijsku bolnicu Čakovec stigli novi uređaji vrijedni skoro milijun kuna

Županijska bolnica Čakovec kupila je novi “UZV uređaj“ za potrebe urološke poliklinike te nove anesteziološke uređaje za potrebe Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine.

Kako su priopćili iz čakovečke bolnice s nabavom novog UZV uređaja krenulo se zbog dotrajalosti starijeg uređaja, a vrijednost isporučene opreme je 290.587,50 kuna.

U Županijskoj bolnici Čakovec trenutno rade dva urologa te se u prosjeku radi 100 DTP-a tjedno (UZV mokr.mjehura, bubrega, prostate, testisa, transrektalna biopsija prostate, perkutana nefrostoma, perkutana cistostoma). Urolozi rade 8 sati dnevno, a ostatak dana su pripravni za hitne urološke pacijente.

– Vjerujemo da će se time povećati kvaliteta zbrinjavanja uroloških pacijenata u bolnici, te da će se privući i zainteresirati mladi liječnici za specijalizaciju iz urologije – poručuju iz bolnice.

Što se pak tiče anestezioloških uređaja, nabavljena su dva ukupne vrijednosti 708.500,00 kuna.

– Novi uređaji su prijekopotrebni zbog sve većeg broja operacija i sve većeg broja starijih pacijenata s brojnim pridruženim komorbiditetima, a takvi aparati dodatno omogućuju i adekvatnu anesteziju za djecu – priopćili su.

www.sjever.hr / FB Županijska bolnica Čakovec
10.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.