Now Reading:
Čačić najavio: Nećemo udarati ispod pojasa. Jasno i glasno – Reformisti na jesen izlaze iz vladajuće koalicije
Full Article 3 minutes read

Čačić najavio: Nećemo udarati ispod pojasa. Jasno i glasno – Reformisti na jesen izlaze iz vladajuće koalicije

Šef Reformista Radimir Čačić u nedjelju je gostovao u Studiju 4 HRT-a gdje je jasno i glasno najavio da njegova stranka na jesen odlazi iz vladajuće koalicije.

Komentirajući novog ministra financija Marka Primorca, Čačić je naglasio kako na podršku njegove stranke može računati zato što nije iz redova HDZ-a. Ipak, kako ističe, sada već bivši ministar Marić otišao je u najboljem trenutku za sebe, no ne i za državu jer Hrvatska ulazi u period recesije i i dalje skupih energenata.

Čuraj koji je zamjenik ministra financija bio je predložen za ministra u resoru o kojem nema pojma, graditeljstvo i obnova. Čovjek bi razumno očekivao ako smo ga tamo predlagali, a nije prošao, valjda bi bilo logično da ministra financija naslijedi njegov zamjenik, ako je čovjek kapacitet za ministra. Pazi čuda, nije ga nitko ni predložio. Dolazi još jedan čovjek koji nije HDZ. Marić nije bio HDZ, Paladina nije HDZ, Primorac nije HDZ. Ja podržavam to i smatram da je to dobro – rekao je Čačić.

Na pitanje znači li to da će novom ministru Reformisti dati podršku, Čačić je kazao da je potvrdni odgovor jasno dao i premijeru Andreju Plenkoviću.

-Čak smo došli i do malog sukoba. U širem krugu je rekao da se s tim ne slaže, ali vidim da se ipak slaže i dobro je da se ide u rezervoar koji je širi od najuže stranačke pripadnosti – dodao je Čačić.

Iako podržava preslagivanje u Vladi i dolazak novih nestranačkih ljudi na čelna mjesta pojedinih resora, Čačić napominje kako će prema njegovim realnim očekivanjima do novih izbora doći sljedeće jeseni.

– Prijevremeni izbori se neće dogoditi, oni će biti redovni, ali prije vremena, tamo negdje sljedeću jesen – kazao je Čačić koji je zbog neispunjenog obećanja Vlade vezano uz Razvojni sporazum za sjever Hrvatske već prije najavio napuštanje vladajuće koalicije.

Naime, kako naglašava, stranka na vlasti, odnosno HDZ, stavlja svoj najprizemniji stranački interes do razine svojih lokalnih i županijskih organizacija ispred interesa građana Hrvatske, a s partnerima koji „ne drže do svoje riječi, čak i kada je potpisana” ne mogu raditi.

-Izričito naredbama sprječava projekt brze pruge koji je značajan za cijelu regiju. Europa ga je podržala, ušao je u prostorne i prometne planove, a dobili smo i novce od Europe. No, naredba je da se ne radi i prema tome mi idemo van ako se to ne realizira – napomenuo je Čačić najavivši da na jesen izlaze iz koalicije.

tklopotan / www.sjever.hr
10.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.