Now Reading:
U Ivkom vode stižu dva nova vozila vrijedna gotovo 6 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

U Ivkom vode stižu dva nova vozila vrijedna gotovo 6 milijuna kuna

Nakon što je u ožujku prošle godine Ivkom vodama isporučeno specijalno vozilo za inspekciju sustava odvodnje vrijedno 1,1 milijun kuna, kao prvo od tri dogovorena specijalna vozila koja su namijenjena održavanju i čišćenju odvodnih sustava, u petak su potpisani ugovori o isporuci još dva vozila.

Radi se o specijalnom kombiniranom vozilu za čišćenje sustava odvodnje vrijednosti ukupno 3,4 milijuna kuna, te specijalnom vozilu za pražnjenje septičkih i sabirnih jama vrijednom ukupno 2,4 milijuna kuna.

Vozila će u sljedećih 500 dana Ivkom vodama isporučiti tvrtka Gradatin d.o.o. iz Sesveta, renomirani dobavljač opreme za komunalnu “industriju”.

Ugovor o nabavi, u nazočnosti svojih suradnika potpisali su direktor Ivkom voda Ranko Zbodulja i direktor tvrtke Gradatin Ivan Jukić, a svečanosti je nazočio i predstavnik Hrvatskih voda Stjepan Maras.

Kako je uoči potpisivanja ugovora istaknuo Zbodulja, pregovori oko vozila započeli su još 2019. godine, i prvo specijalno vozilo za inspekciju kanalizacije isporučeno je u ožujku 2021. godine. Potom je uslijedila i nabavka druga dva vozila za koja su ugovori upravo potpisani. Isporuka vozila planirana je za 500 dana.

Jukić je istaknuo da mu je drago što imaju priliku surađivati, te da je svjestan da isporuka od 500 dana možda se čini dugo razdoblje, no to je u današnjoj situaciji s pomanjkanjem repromaterijala, normalno.

Dva nova specijalna vozila nabavljena su kroz Projekt odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Ivanec ukupne vrijednosti 216 milijuna kuna, koji sa 121 milijunom kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

www.sjever.hr
09.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.