Now Reading:
Primjer uspješnog poduzetničkog duha: Salon Rizos iz Lobora proslavio pola desetljeća rada
Full Article 2 minutes read

Primjer uspješnog poduzetničkog duha: Salon Rizos iz Lobora proslavio pola desetljeća rada

Općina Lobor može se pohvaliti značajnim brojem poduzetnika i obrtnika, a jedan od njih je i salon za održavanje tijela i njegu Rizos koji je u subotu proslavio svoj peti rođendan. Zahvaljujući poduzetničkom duhu, dobroj ideji i poticajima za samozapošljavanje obrt Rizos uspješno posluje već pola desetljeća.

Naime, vlasnica Štefica Rizman 2017. godine odlučila se okušati u poduzetničkim vodama i već dva mjeseca nakon što su započele radionice o samozapošljavanju preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bila je ponosna vlasnica salona u Loboru. Od tada pa do danas posluje i više no uspješno.

Iako priznaje da su počeci bili zahtjevni, Rizman naglašava kako je uz poticaje, trud, volju i odricanje uspješno prevladala sve izazove.

-Izdržala sam 5 godina radeći sama i srce mi je veliko kao kuća. Imam svoju klijentelu, a još dan danas u salon dolaze i nove mušterije – rekla je Rizman te dodala kako se bez poticaja ne bi odvažila na ovaj korak.

S obzirom da njezin salon ima 78 kvadrata što je za malo mjesto poput Lobora značajan prostor, Rizman ističe kako može konkurirati bilo kojem drugom salonu u većim mjestima.

-Iako nitko nije vjerovao da će salon opstati, proslavili smo velikih 5 godina što je potvrda da se trud, volja, rad i kontinuirano ulaganje u sebe i svoje vještine uvijek isplate – poručila je Rizman.

Proslavi rođendana loborskog salona pridružila se i načelnica Ljubica Jembrih koja je uz čestitke vlasnici na uspješnom petogodišnjem poslovanju kazala kako Općina svojim poduzetnicima i malim obrtnicima pruža ruku suradnje kod prijave na razne natječaje.

-S obzirom da su upravo obrtnici i poduzetnici ti koji stvaraju dodanu vrijednost, Općina će im uvijek biti podrška, za sve što trebaju. Cilj nam je da svi zajedno krenemo intenzivno raditi na povlačenju sredstva kako bismo pokrenuli naše gospodarstvo i turizam te stvarali veću kvalitetu života svih naših mještana zbog čega pohvaljujem svaku dobru poduzetničku ideju, inicijativu, kao i korištenje mjera za samozapošljavanje – rekla je načelnica Jembrih.

www.sjever.hr
09.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.