Now Reading:
U Krapinskim Toplicama kreće se s modernizacijom javne rasvjete – Očekivana ušteda električne energije za 62 posto
Full Article 1 minutes read

U Krapinskim Toplicama kreće se s modernizacijom javne rasvjete – Očekivana ušteda električne energije za 62 posto

Načelnica Krapinskih Toplica, Gordana Jureković ovog je tjedna potpisala ugovor o izvođenju radova modernizacije sustava javne rasvjete s direktorom tvrtke Solar Zagorje d.o.o. i direktorom tvrtke Elicom d.o.o.

Očekivani završetak kompletnih radova je 30. srpanj ove godine, vrijednost projekta iznosi 2.847.600 kuna bez PDV-a te se otplaćuje na 72 jednake rate, a otplata ide iz uštede na električnu energiju.

Projekt obuhvaća zamjenu 789 svjetiljki koje se mijenjaju novom, modernom, ekološkom i štedljivom LED rasvjetom uz nadopunu od 200 novih svjetiljki kojom će se dodatno proširiti mreža javne rasvjete.

Očekivana ušteda električne energije je 62 posto, a s novom LED rasvjetom se dobiva puno kvalitetnije osvjetljenje prometnica, pametna regulacija osvjetljenja tokom noći, osvjetljenje sa zakonski reguliranim svjetlostajem, sve nove svjetiljke su smart s pripremom za upravljanje. U sklopu projekta će biti instaliran i software za daljinsko upravljanje svjetiljkama koje imaju i mogućnost dodavanja dodatne opreme poput nadzornih kamera, brojača prometa i ostalih senzora.

– Molimo mještane za strpljenje jer će rasvjeta ponovo raditi cijelu noć nakon što se zamijene sve svjetiljke – poručili su iz Općine.

www.sjever.hr
08.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.