Now Reading:
Ministrica Vučković u radnom posjetu Gradu Krapini obećala pomoć u sanaciji posljedica tuče
Full Article 2 minutes read

Ministrica Vučković u radnom posjetu Gradu Krapini obećala pomoć u sanaciji posljedica tuče

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković boravila je u petak u Krapinsko-zagorskoj županiji, a prva stanica bila joj je Gradska vijećnica Grada Krapine gdje ju je ugostio gradonačelnik Zoran Gregurović.

U razgovoru s gradonačelnicima i načelnicima ministrica ih je informirala o daljnjim mjerama Ministarstva poljoprivrede s posebnim naglaskom na saniranje posljedica tuče koja je u nekoliko navrata pogodila Hrvatsko zagorje i prouzročila velike materijalne štete i gubitke poljoprivrednicima.

-U međusobnoj suradnji sanirat ćemo posljedice elementarne nepogode koja je pogodila jedan dio općina Krapinsko-zagorske županije, naročito poljoprivrednike. Također, razgovarali smo o financiranju projekata iz Mjere 7 programa ruralnog razvoja. Gradonačelnici i načelnici iskazali su potrebe za dodatnim sredstvima koje će se razmotriti – poručila je Vučković.

Zadovoljan sastankom bio je i gradonačelnik Gregurović.

-Drago mi je da je ministrica za početak svoje zagorskog obilaska odabrala upravo naš grad gdje je uvijek dobrodošla. Odradili smo konstruktivan razgovor i dogovorili pomoć našim poljoprivrednicima i sugrađanima u saniranju pretrpljenih šteta koje su uistinu velike. Uvjeren sam da zajedničkim snagama i međusobnom suradnjom to možemo riješiti u što kraćem roku. Otvorena nam je i mogućnost sufinanciranja projekta u sklopu programa ruralnog razvoj što ćemo svakako iskoristiti – kazao je Gregurović.

www.sjever.hr
08.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.