Now Reading:
GRADSKO VIJEĆE VARAŽDINA Čehok: Dok mi raspravljamo, gradonačelnik iskušava vina
Full Article 3 minutes read

GRADSKO VIJEĆE VARAŽDINA Čehok: Dok mi raspravljamo, gradonačelnik iskušava vina

Na sjednici Gradskog vijeća Varaždina u petak prisegu je dala vijećnica nezavisne liste Dubravke Novak, odnosno platforme Budimo grad, Dorotea Strelec, koja zamjenjuje Dražena Čelara.

S 12 glasova za i suzdržanim Ivana Čehoka prihvaćen je izvještaj o izvršenju proračuna u 2021. godini. Ukupni prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 485.467.941 kuna i manji su za 9,9 % u odnosu na planirane, dok su u odnosu na 2020. godinu veći za 33,79 %. Ukupni rashodi i izdaci izvršeni u 2021. godini iznose 414.982.770 kuna i manji su za 23,77 % od godišnjeg plana, dok su u odnosu na 2021. godinu veći za 7,01 %. Ukupni rezultat za 2021. godinu je višak prihoda i primitaka u iznosu od 70.485.171 kuna, no uz preneseni manjak iz prethodne godine u iznosu od 13.052.650 kuna, višak prihoda i primitaka raspoloživ u sljedećem razdoblju iznosi 57.432.521 kuna.

Na dnevnom je redu bilo i donošenje Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća.

Čehok je upozorio da gradonačelnik Neven Bosilj, koji je bio na aktualnom satu, više nije na sjednici.

– Dok mi raspravljamo, gradonačelnik iskušava vina u Županijskoj palači. Gradonačelnik omalovažava vijećnike – rekao je Čehok.

Zamjenik gradonačelnik Miroslav Marković odvratio mu je da su se vijećnici naslušali njegovih uvreda i u prošlom mandatu.

Pri glasovanju Čehok se nije izjasnio te je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan ustvrdila da je odluka donesena jednoglasno, s 13 glasova za ostalih prisutnih vijećnika.

Većinom glasova, deset, uz suzdržan Budimo grad i Čehoka, usvojena je odluka o izmjena ustrojstva upravnih tijela te Grad Varaždina sada ima i Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu, uz postojeće upravne odjele za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, za gradnju i komunalno gospodarstvo, za gospodarske djelatnosti i za društvene djelatnosti te Odjel za unutarnju reviziju.

Na dnevnom je redu bio i prijedlog o pripajanju trgovačkih društava Aquacity d.o.o. i Vartop d.o.o. trgovačkom društvu Parkovi d.o.o. Budimo grad i vijećnici Čehokove liste upozorili su da obrazloženje nije dovoljno dokumentirano i najavili da neće podržati odluku, a to su najavili i iz HDZ-a, a u raspravi zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, uime predlagatelja, povukao je odluku s dnevnog reda.

Većinom glasova donijete su odluke o izmjenama Prostornog plana uređenja Grada Varaždina, Generalnog urbanističkog plana Grada Varaždina i Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre.

Gradonačelnik Bosilj je uoči sjednice rekao da se usklađuje gradski prostorni plan sa županijskim kako bi se mogli ići u izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite.

– Od 35 inicijativa koje su predane, samo smo 3 izbacili van, koje jednostavno nisu u interesu građana. Maknuli smo pretvaranje vrtića u Koprivničkoj u deseterokatnicu, maknuli smo pretvaranje Srednjoškolca, odnosno Partizana, u područje za izgradnju hotela i pretvaranje streljane u poslovni objekt. Od ideje koja je 14-katnica kraj Turista, smanjili smo na P+10 – izjavio je Bosilj.

Ivan Čehok upozorio je da su preobimne materijale za ove važne dokumente dobili samo šest dana prije sjednice te zatražio da se donošenje ovih odluka odgodi.

Izmjene Prostornog plana, GUP-a te UPU-a povijesne jezgre, kojim se omogućava nadogradnje VAME s tri stambene etaže, donijeti su s 14 glasova za, a vijećnici s Čehokove liste bili su suzdržani.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
08.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.