Now Reading:
Čakovečki osnovnoškolci ljetne praznike provode aktivno – ovog tjedna okušali se u odbojci na pijesku, nogometu i kickboxingu
Full Article 3 minutes read

Čakovečki osnovnoškolci ljetne praznike provode aktivno – ovog tjedna okušali se u odbojci na pijesku, nogometu i kickboxingu

Drugog tjedna Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ i dalje vlada veliki interes čakovečkih osnovnoškolaca. Prvog punog tjedna u srpnju na rasporedu su kampovi iz odbojke na pijesku, nogometa i kickboxinga.

Na kampu iz nogometa kojeg na igralištu Sloge provodi Nogometna škola Sloga Čakovec svakog prijepodneva s najpoznatijim sportom na svijetu upoznaje se 80 mališana. Voditelj kampa Tihomir Blažeka rekao je kako je interes na razini iz vremena prije pandemije, jednak kao i rekordne 2018. kada je u vrijeme nogometnog kampa na Svjetskom prvenstvu ispisana najljepša hrvatska nogometna priča.

-Podijelili smo polaznike u grupe sukladno njihovim godinama, a s njima rade licencirani treneri i kineziolozi. Želimo u ovom tjednu probudi u njima žar za nogometom i da nam se kasnije pridruže u redovitom treniranju – rekao je voditelj kampa, poznati međimurski nogometaš i profesor tjelesnog.

Veliki broj školaraca svoje ljetne praznike provodi i na kampu iz odbojke na pijesku. Na pješčanom igralištu kod Gradskih bazena “Marija Ružić” Klub odbojke na pijesku Čakovec okuplja brojne dječake i djevojčice.

-Osam voditelja je angažirano kako bi 110 djece imalo primjerene uvjete. Prilika je to i onima koji se prvi puta susreću s odbojkaškim sportom da nauče osnove tog sporta. Lijepo je vidjeti kako se djeca vesele i raduju kod vježbi koje se im najviše sviđaju – kaže voditelj kampa Ivan Vabec.

Zbog lošeg vremena kamp nije bio održan u utorak pa će se taj dan nadoknaditi u subotu, 9. srpnja.

Na kamp iz kickboxinga u dvorani čakovečke 1. osnovne škole dnevno dođe više od 30 školaraca. Voditelj kampa Andrija Kozjak kazao je kako je tjedan dana dovoljno da se upozna polaznike s osnovama ovog borilačkog sporta, a svi koji će htjeti nastaviti trenirati mogu se pridružiti sportskoj obitelji Kickboxing kluba “300”. U sklopu kampova održavaju se i zanimljiva 15 minutna predavanja, a ovog tjedna njih su održali članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Iz čakovečke sportske zajednice, koja je organizator projekta Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“, napominju kako je nakon dvije pandemijske godine zadovoljstvo vidjeti ovako veliki broj djece na kampovima. Jedini problem koji se javio je bila podjela majica za sudionike zbog poremećenih opskrbnih lanaca.

-Iskomunicirali smo to s roditeljima, a uz pomoć dobavljača i to se uspjelo riješiti te će svi polaznici dobiti svoje majice na vrijeme – poručuju iz Zajednice sportskih udruga Čakovca.

Sljedeći tjedan na rasporedu su kampovi iz streličarstva, rukometa na pijesku i košarke.

Prijave za „Svaki tjedan sport jedan“ moguće su na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a može se prijaviti tijekom cijelog ljeta. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu.

www.sjever.hr / cakovec.hr
08.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.