Now Reading:
AKTUALNI SAT VARAŽDINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Čehok o računima, Bosilj: Čistimo vaše stvari
Full Article 2 minutes read

AKTUALNI SAT VARAŽDINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Čehok o računima, Bosilj: Čistimo vaše stvari

Na aktualnom satu varaždinskog Gradskog vijeća SDP-ova Blaženka Beli pitala je gradonačelnika Nevena Bosilja o rješavanju baliranog otpada.

Bosilj je odgovorio da su prošle četiri godine samo s raspravama bile promašene, bez rješenja.

– Mi smo morali krenuti iz početka. Izabran sam da riješim i riješit ću. Nema mlaćenja prazne slame. Radimo kako je reklo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, njihova uprava dala je mjere koje smo stavili u elaborat, dobili građevinsku dozvolu i suglasnost Fonda za sufinanciranje. Otpad će se obraditi bilo kojom od dozvoljenih metoda, vidjet će se po realizaciji natječaja. 110 milijuna kuna je komponenta Grada Varaždina. Od razlike za plaćanje za Arenu, jer ćemo to smanjiti, pokrivat ćemo troškove kredita za bale. Neki su sentimentalno vezani uz bale jer su ih tamo posadili i ne žele ih maknuti – odgovorio je Bosilj.

Vijećnik Ivan Čehok ponovio je pitanje o neplaćanju računa PPP-a Cafuk za poljoprivredno zemljište.

– Pet mjeseci gradska uprava nije pronašla račun. Predsjednica Vijeća je tvrdila da su računi plaćeni i grubo obmanula. Zemljište je ponovo dano na korištenje i tko će biti odgovoran za nelegalno uživanje zemljišta? – pitao je Čehok.

Gradonačelnik Bosilj mu je odgovorio da je četiri godine upravljao gradom i nije znao da ne postoji uplata.

– Mi smo pregledali i dobili da gospodin Cafuk koristi zemljište bez valjanog rješenja. Privremeno rješenje je ugovor o privremenom korištenju uz uplatu do sada. Kad smo tražili svu dokumentaciju pronašli smo da ste slali razne dopise i službeno napisali 2020. da korisnici ispunjavanju sve obveze. Sad ste dobili naknadnu pamet. Kao i sva smeća iza vas i ovo moramo rješavati. Čistimo vaše stvari. Prema Ministarstvu poljoprivrede i DORH-u idemo to regulirati – kazao je Bosilj.

Lidija Maček iz SDP-a pitala je o drastičnom povećanju cijena grijanja Vartopa.

Bosilj je odgovorio da se država maćehinski ponaša u cijeni toplinskog grijanja, za razliku od korisnika koji se griju na plin.

– Tu bio bi već dio rješenja problema. Loptica je na Vladi. Drugi dio je da je Vartop nerentabilna tvrtka. Digli su cijenu 115 posto, a cijena im je porasla 80 posto. Tako su u plusu i tako bi znao svatko prevaljivati na građane – rekao je gradonačelnik Bosilj.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
08.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.