Now Reading:
Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ljubić na početnoj konferenciji projekta „Obiteljski centar kao mjesto podrške“
Full Article 3 minutes read

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ljubić na početnoj konferenciji projekta „Obiteljski centar kao mjesto podrške“

U prostorima Centra za socijalnu skrb Koprivnica danas je održana početna konferencija projekta „Obiteljski centar kao mjesto podrške“ kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek. Stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je vrijedan 2.986.637,92  kuna i sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je koprivnički Centar, dok je Županija projektni partner.

Specifični ciljevi projekta su smanjenje broja korisnika usluga smještaja, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina (djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, trudnice ili roditelji s djecom do godine dana života, djeca u riziku od socijalne isključenosti, žrtve obiteljskog nasilja te članovi obitelji/udomiteljskih obitelji svih radnih skupina) kao i podizanje svijesti javnosti.

Zamjenik Ljubić kazao je kako drugi dio projekta koji se odnosi na organizaciju i zapošljavanje ima još veću vrijednost-

Budući objekt vrijedan sedam milijuna kuna ne bi značio ništa da nema stručnjaka koji će pružati pomoć svima u potrebi. Nadam se kako će Obiteljski centar većinu svojeg vremena baviti preventivnim aktivnostima i edukacijama i uvjeren sam kako će ovaj projekt uvelike doprinijeti većoj kvaliteti socijalne politike – rekao je zamjenik župana.

Projektom se financiraju troškovi rada predstojnika podružnice Obiteljskog centra i stručnjaka te njihove dodatne edukacije vezane za obiteljsku medijaciju, provođenje programa edukacije posvojitelja i udomitelja, psihosocijalnog tretmana žrtava i počinitelja nasilja, supervizije stručnjaka, izvansudske nagodbe te drugih specijaliziranih edukacija. U sklopu projekta predviđeno je i održavanje okruglih stolova, edukativnih radionica i ciljanih edukacija.

sjever.hr/kckzz.hr 07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.