Now Reading:
Policija rano jutros upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića – evo za što ga se sumnjiči
Full Article 1 minutes read

Policija rano jutros upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića – evo za što ga se sumnjiči

Policijski istražitelji rano jutros pozvonili su na vrata bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića u Virovitici, javlja Index.hr.

Uhićenje je, kako doznaje Index, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO). EU tužitelji, doznajemo, istražuju Tolušićevu vinariju.

Policija i istražitelji su u Tolušićevoj kući ispred koje su parkirana dva civilna vozila, a viđen je i jedan policajac koji je izašao iz kuće, otišao do vozila i potom se vratio u kuću.

Oglasio se i Ured europskog javnog tužitelja s priopćenjem.

“Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti” – priopćili su iz EPPO-a.

www.sjever.hr/www.index.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.