Now Reading:
Osnovana TZ Zlatni istok Zagorja, za predsjednicu izabrana Auguštan-Pentek: Zajedno ćemo istočni dio Zagorja brendirati kao turističko odredište
Full Article 2 minutes read

Osnovana TZ Zlatni istok Zagorja, za predsjednicu izabrana Auguštan-Pentek: Zajedno ćemo istočni dio Zagorja brendirati kao turističko odredište

Osnivačkom skupštinom održanom u zlatarskoj Gradskoj vijećnici, danas je osnovana nova Turistička zajednica Zlatni istok Zagorja, koja obuhvaća područje Grada Zlatara te općina Konjščina, Mače, Zlatar Bistrica, Hrašćina i Budinščina.

Za predsjednicu novooformljene Turističke zajednice je izabrana gradonačelnica Zlatara, Jasenka Auguštan-Pentek, koja će tu funkciju obnašati sljedeće dvije godine, nakon čega će njeno mjesto zauzeti netko od čelnika općina članica Turističke zajednice.

– Sretna sam što se prvotna ideja od prije nekoliko godina konačno realizirala. Osnivanje Turističke zajednice Zlatni istok Zagorja ima za cilj da se i istočni dio Krapinsko – zagorske županije brendira kao turističko odredište, a samo zajedničkim udruživanjem to će biti i moguće. Ideja za naše područje, Zlatni istok Zagorja je da nas stranačke boje ne razdvajaju nego da nas spajaju kako bismo bili jači – rekla je Auguštan-Pentek.

Gradonačelnica Zlatara ujedno je istaknula da svi članovi Skupštine Turističke zajednice podržavaju ovakav vid međusobnog udruživanja.

– Moje kolegice i kolege, i ja sigurno ćemo biti podrška i pomoć i sigurna sam da ćemo uspjeti napraviti iskorak ovog dijela Zagorja – dodala je gradonačelnica.

Zadovoljstvo realizacijom projekta iza kojeg su mjeseci planiranja, dogovaranja i hodočašćenja po ministarstvima, nije skrivala ni načelnica općine Konjščina, Anita Krok.

– Turistička zajednica područja planirala se već dugi niz godina, no nismo nailazili na dogovor s pojedinim čelnicima u jedinicama lokalne samouprave. Nažalost, nisu prepoznali tu kvalitetu i prednosti koje donosi ovakva turistička zajednica, a to je upravo to, da mi ujedinjeni možemo puno više. Općina Konjščina je općina kulture i općina zaštićenih proizvoda te ono što je nama cilj i čemu težimo je naravno, brendiranje i promocija našeg kraja – zaključila je načelnica Krok.

Izabrani članovi skupštine su tvrtke Rukola d.o.o., Kuća za odmor Krešo, Trgocentar, Belige, Preis Super, Bravarija Putar, Tisak i dizajn Bobinec, Vertigo, Obrt Kajda, ZMH Horvat, Kogutex, P.P. pekara, Koledić Projekti, Transporti Duktaj, Bolfan Vinski Vrh.

www.sjever.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.