Now Reading:
Hvalevrijedan projekt Krapinsko-zagorske županije “Novi početak” brine o ženama žrtvama nasilja
Full Article 50 second read

Hvalevrijedan projekt Krapinsko-zagorske županije “Novi početak” brine o ženama žrtvama nasilja

Projekt “Novi početak” ima za cilj uspostava skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.626.118,74 kuna te se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’ Projekt traje od 9. lipnja 2021. do 9. prosinca 2023. godine. Nositelj Projekta je Krapinsko-zagorska županija, dok su partneri na Projektu Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK i Centar za socijalnu skrb Krapina.

Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje trajnog skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, uspostavu savjetovališta i besplatnu uslugu SOS telefona, mnogobrojne edukacije i okrugle stolove te izradu edukativnih promotivnih materijala s ciljem educiranja i senzibiliziranja javnosti vezano uz tematiku nasilja u obitelji i rodnog nasilja, kao i jačanja kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji. Više o projektu saznajte OVDJE.

www.sjever.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.